Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră pentru Timișoara – British International School of Timișoara a primit prestigioasa acreditare COBIS

0

British International School of Timișoara, prima școală cu curriculum britanic din partea de vest a României, deschisă în septembrie 2019, a obținut acreditarea COBIS – Council of British International Schools. Școala devine prima instituție de învățământ din vestul țării acreditată de prestigioasa instituție britanică. În acest moment, 240 de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani studiază la British International School of Timișoara , capacitatea urmând să crească începând din anul școlar următor.

Obținerea acreditării este rezultatul unei riguroase inspecției COBIS care a concluzionat ca British Internațional School of Timișoara îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală înternațională cu curiculum britanic. Dintre acestea amintim prioritatea școlii de a recruta personal academic calificat, mediul propice învățării, facilitățile puse la dispoziție și siguranța copiilor,angajamentul și sprijinul oferit de membrii boardului școlii, caracterul proeminent britanic și promovarea unei comunități de tip internațional.

Un aspect pozitiv este faptul că British International School of Timișoara a stabilit un nou record în istoria COBIS. Prestigioasa acreditare a fost obținută în doar 9 săptămâni de la deschidere.

“British International School of Timișoara a parcurs un drum remarcabil într-o perioada foarte scurtă de timp. Școala din Timișoara merită felicitările noastre pentru modul în care au fost organizate atât deschiderea școlii cât și dezvoltarea facilităților. Ne bucurăm să îi urăm bun venit în calitate de membru în familia școlilor internaționale de înaltă calitate Vizita a oferit prilejul pentru numeroase conversații cu studenții, cadrele didactice și părinții. Copiii apreciază și se bucură de noua lor școală, iar părinții sunt încântați cu modul în care s-au adaptat și progresul pe care îl fac. Cu toții s-au arătat foarte pozitivi cu privire la abordarea educațională diferită față de ceea ce au experimentat în școlile publice”, se arată în raportul COBIS.

Le suntem recunoscători părinților și copiilor care au avut încredere în noi. Suntem fericiți că am reușit să recrutăm o echipă extraordinară formată din cadre didactice și personal non academic de excepție cu ajutorul cărora vom reuși să ne îndeplinim misiunea de a oferi locul ideal unde copiii noștri să se dezvolte. Suntem parte dintr-un grup de școli de elită la nivel internațional, care formează o mare familie. Acest lucru va face posibil ca foarte curând să ne implicăm într-o serie de activități și proiecte internaționale ceea ce va oferi elevilor și profesorilor noștri oportunități de dezvoltare într-un context cu adevărat internațional”, menționează Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

British International School din Timișoara intenționează să dezvolte în continuare campusul din zona Araduluicare are deja o mulțime de facilități unice, astfel încât capacitatea școlii să crească până la 840 de elevi. De altfel, această dezvoltare este necesară deoarece numărul cererilor din partea părinților depășește capacitatea actuală a școlii. Planurile pentru anul școlar 2020-2021 și deschiderea oficială a perioadei de înscriere precum și procedura de înscriere aferentă vor fi anunțate în săptămânile următoare. “Ne-am propus ca într-un timp relativ scurt, British International School of Timișoara să devină o școală de referință la nivel național, atât în baza facilităților pe care le au copiii și care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale, cât și prin prisma învățământului de calitate pus în slujba dezvoltării armonioase a copiilor care studiază aici”, conchide Ovidiu Șandor, unul dintre inițiatorii proiectului British International School of Timișoara.

Despre COBIS

COBIS este un garant pentru invățământul britanic de calitate. Asociația reunește peste 500 de școli britanice internaționale recunoscute pentru învățământul de calitate pe care îl oferă. Prin activitățile sale, misiunea COBIS este de servi, sprijini și reprezenta școlile membre, leaderii, fondatorii, profesorii și elevii acestora. Organizația a fost fondată în urmă cu 30 de ani și este condusă de un board ales din care fac parte directori din școlile membre la nivel internațional.

Despre British International School of Timișoara

British International School of Timișoara a introdus o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care imbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvoltă cunoștințe generale, înțeleg aplicarea practică a acestora, își dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcție de abilitățile și pasiunile pe care și le descoperă și au, totodată, un divers program care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional și cultural. British International School of Timișoara este acreditată de Council of British International Schools (COBIS), diploma de platină pentru o școală de acest gen, și are un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

www.britishschool-timisoara.ro

office@britishschool-timisoara.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.