Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră: Laureații Concusului Enescu vor beneficia de un masterclass cu unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai lumii la prestigioasa Academie de Muzică din Viena

0

Directorul Academiei de Muzică din Viena, una dintre cele mai bine cotate instituții de gen din lume, oferă laureaților acestei ediții a Concursului Internațional “George Enescu” (6-27 septembrie) posibilitatea unică de a studia la Viena. “Susținem talentele pe care le dezvăluie Concursul Enescu și le vom fi aproape prin toate mijloacele de care dispunem la Viena”, povestește acesta.

Pentru prima dată în istoria Concursului Internațional “George Enescu”, prestigioasa Academie de Muzică din Viena oferă oportunitatea laureaților ediției din această toamnă  (6-27 septembrie, București) de a studia la Viena în cadrul unui masterclass cu unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai lumii.

De masterclass vor beneficia laureații secțiunilor de Vioră, Violoncel și Pian. Această oportunitate se adaugă celor 100.000 de euro cât valorează premiile  acestei ediții a Concursului Enescu.

George Enescu arhiva

Un masterclass este un curs special de perfecționare în cadrul căruia autorități în domeniul muzicii clasice internaționale împărtășesc tinerilor muzicieni talentați și studenților secrete ale muzicii din experiența lor.  La ora actuală, un materclass este considerat la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai importante oportunități de perfecționare în muzica clasică. Importanți artiști ai muzicii clasice, precum Valery Gergiev, Daniel Barenboim, Maxim Vengerov și mulți alții, au acordat de-a lungul timpului masterclass-uri, o parte dintre acestea fiind incluiv filmate și postate pe canalul YouTube.

„Susținem talentele pe care le dezvăluie Concursul Enescu

“Sunt onorat să fac parte din juriul Concursului Enescu atâția ani la rând, este evenimentul unde am putut asculta tineri muzicieni foarte talentați, pe unii dintre ei urmărindu-i apoi în evoluția lor către o carieră internațională.  Susținem talentele pe care le dezvăluie Concursul Enescu și le vom fi aproape prin toate mijloacele de care dispunem la Viena. Sperăm că aceste masterclass-uri cu muzicieni celebri îi vor ajuta în drumul lor spre atingerea perfecțiunii”, explică Igor Petrushevski, directorul Academiei de Muzică din Viena în scrisoarea trimisă organizatorilor Concursului Enescu.

Igor Petrushevski este considerat unul dintre cei mai importanți profesori de vioară din Europa.  A colaborat timp de peste 10 ani cu Royal Academy of Music (Londra), studenții săi câștigând cele mai multe premii la concursurile internaționale.

„România contează!” – mesajul ediției 2014 a Concursului

Singurul concurs din România afiliat la Federația Mondială a Concursurilor Internaționale Muzicale (FMCIM) și parte a presigiosului Festival “George Enescu”, Concursul Internațional “George Enescu” va fi deschis pe 6 septembrie printr-un Concert de Gală la Ateneul Român. Violonistul Alexandru Tomescu –  laureat în cadrul ediției din 1999 a Concursului –  și pianistul Amir Tebenikhin – laureat al ediției din 2007 – vor aduce publicului Rapsodia Nr.1 în La Major de  George  Enescu, Concertul pentru Vioară şi Orchestră în Mi Minor Op.64 de Felix Mendelssohn-Bartholdy și Concertul pentru Pian și Orchestră în La Minor Op.16, de Edvard Gireg.

Concursul Enescu are patru secțiuni: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție. Probele competiționale se vor desfășura în două insituții-emblemă ale Capitalei, Ateneul Român și Universitatea Națională de Muzică, în timp ce concertele finale vor avea loc la Ateneul Român, alături de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”.

“România contează!” este mesajul ediției 2014 a Concursului. Cu o tradiție de a lansa artiști deveniți mari nume ale muzicii clasice de astăzi, Concursul “George Enescu” consolidează, alături de Festivalul Enescu, importanța României ca jucător pe piața culturală internațională. Reprezintă deopotrivă o oportunitate pentru tinerii muzicieni din România și din întreaga lume precum și un brand care vorbește despre identitatea culturală a românilor. Remarcabili solişti precum violonistul Ştefan Ruha, pianistul Valentin Gheorghiu, cunoscuta violonistă Silvia Marcovici care interpretează astăzi sub bagheta celor mai faimoși dirijori ai lumii (Zubin Mehta, Claudio Abbado, Riccardo Muti), unii dintre cei mai bine cotați pianiști români în lume, Radu Lupu și Dan Grigore, reputate nume ale artei lirice – soprana Ileana Cotrubaș, mezzo-soprana Viorica Cortez, compozitorul Dan Dediu și cei mai performanți artiști români de generație nouă: Alexandru Tomescu, Vlad Stănculeasa, Remus Azoiței, Ana Țifu – sunt doar câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni români la nivel internaţional care au debutat ca laureați ai Concursului Internațional “George Enescu”.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.