Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiera filmului „Crulic. Drumul spre dincolo”, unul dintre cele doua proiecte castigatoare ale competitiei de film documentar Open Society Documentaries

0

Premiera in Romania a filmului „Crulic. Drumul spre dincolo”

Filmul „Crulic. Drumul spre dincolo”, unul dintre cele doua proiecte castigatoare ale competitiei de film documentar Open Society Documentaries, va avea premiera in Romania maine,  7 octombrie.

„Crulic. Drumul spre dincolo” va fi proiectat in deschiderea celei de-a sasea editie a festivalului international de animatie Anim’est pe 7 octombrie 2011 la Cinema Patria (Bd. Magheru 12-14), incepand cu ora 19:00.

Filmul spune povestea lui Claudiu Crulic, romanul care moare intr-o inchisoare din Polonia dupa 4 luni de greva a foamei. Atunci, Claudiu fusese acuzat ca i-ar fi furat portofelul unui judecator polonez. Pentru a-si demonstra nevinovatia el trimite mai multe scrisori autoritatilor din Polonia si Romania. Consulul Romaniei de la acea vreme i-a transmis lui Claudiu Crulic sa-si puna toata increderea in justitia poloneza.

Regizoarea Anca Damian recompune povestea lui Claudiu Crulic, utilizand un portofoliu de documente, fotografii si imagini, toate transpuse intr-un „colaj” care foloseste imagini reale, completate cu desen sau pictura.

Cred ca arta trebuie sa regleze derapajele umane, sa ne readuca normalitatea pierduta, umanitatea pierduta, sa ne reinvie compasiunea. Cred si ca filmul este un spectacol. Vreau ca oamenii sa se bucure de el, sa planga şi sa rada şi apoi… sa fie mai buni. Sau macar sa-şi doreasca asta.” spune Anca Damian, regizoarea filmului.

Trailerul oficial poate fi vizionat aici:

Mai multe informatii despre film puteti obtine accesand pagina: www.crulic.ro

Informatii despre programul Open Society Documentaries al Fundatiei Soros sunt disponibile pe pagina noastra de internet www.soros.roDespre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.