Premiera filmului „Crulic. Drumul spre dincolo”, unul dintre cele doua proiecte castigatoare ale competitiei de film documentar Open Society Documentaries

0

Premiera in Romania a filmului „Crulic. Drumul spre dincolo”

Filmul „Crulic. Drumul spre dincolo”, unul dintre cele doua proiecte castigatoare ale competitiei de film documentar Open Society Documentaries, va avea premiera in Romania maine,  7 octombrie.

„Crulic. Drumul spre dincolo” va fi proiectat in deschiderea celei de-a sasea editie a festivalului international de animatie Anim’est pe 7 octombrie 2011 la Cinema Patria (Bd. Magheru 12-14), incepand cu ora 19:00.

Filmul spune povestea lui Claudiu Crulic, romanul care moare intr-o inchisoare din Polonia dupa 4 luni de greva a foamei. Atunci, Claudiu fusese acuzat ca i-ar fi furat portofelul unui judecator polonez. Pentru a-si demonstra nevinovatia el trimite mai multe scrisori autoritatilor din Polonia si Romania. Consulul Romaniei de la acea vreme i-a transmis lui Claudiu Crulic sa-si puna toata increderea in justitia poloneza.

Regizoarea Anca Damian recompune povestea lui Claudiu Crulic, utilizand un portofoliu de documente, fotografii si imagini, toate transpuse intr-un „colaj” care foloseste imagini reale, completate cu desen sau pictura.

Cred ca arta trebuie sa regleze derapajele umane, sa ne readuca normalitatea pierduta, umanitatea pierduta, sa ne reinvie compasiunea. Cred si ca filmul este un spectacol. Vreau ca oamenii sa se bucure de el, sa planga şi sa rada şi apoi… sa fie mai buni. Sau macar sa-şi doreasca asta.” spune Anca Damian, regizoarea filmului.

Trailerul oficial poate fi vizionat aici:

Mai multe informatii despre film puteti obtine accesand pagina: www.crulic.ro

Informatii despre programul Open Society Documentaries al Fundatiei Soros sunt disponibile pe pagina noastra de internet www.soros.roDespre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează