Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poziţie de lider în ierarhia dezvoltării durabile

0

Henkel, pentru a cincea oară consecutiv, în clasamentul Dow Jones Sustainability Index

Reconfirmarea poziţiei de lider a companiei Henkel în ierarhia dezvoltării durabile

Düsseldorf – Pentru a cincea oară consecutiv, compania Henkel a fost declarată lider în domeniul dezvoltării durabile în clasamentul Dow Jones Sustainability Index, la categoria „Nondurable Household Products”. În plus, Henkel este singura companie din sectorul său inclusă atât în clasamentul global – Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), cât şi în cel european – Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe). Aceste clasamente au ca scop inventarierea corporaţiilor care îşi derulează activitatea respectând principiile dezvoltării durabile.

Rezultatele evaluării dezvoltării durabile în anul 2011 realizate de către Dow Jones şi de către agenţia elveţiană Sustainable Asset Management (SAM) au fost anunţate în prima parte a zilei de azi. Evaluarea se bazează pe o analiză cuprinzătoare a performanţei economice, de mediu şi sociale, urmărind aspecte precum guvernarea corporatistă, managementul riscului, branding, temperarea schimbărilor climatice, standarde pentru lanţul de distribuţie şi practicile de muncă. Doar 10% dintre cele mai mari corporaţii ale lumii sunt eligibile pentru a fi incluse în DJSI World.

 

Angajamentul nostru de a fi lideri în domeniul dezvoltării sustenabile este una dintre valorile noastre de bază”, a declarat Kasper Rorsted, CEO Henkel. „De asemenea, ne definim leadershipul în funcţie de felul în care stakeholderii ne percep eforturile, aşadar, este important să primim feedback, ca să aflăm dacă ne ridicăm la înălţimea acestui angajament. Suntem încântaţi că performanţa noastră în domeniul dezvoltării durabile a fost încă o dată confirmată de către acest raport deosebit de important.”

Păstrarea unui echilibru între obiectivele de natură economică, protecţia mediului şi responsabilitatea socială a reprezentat întotdeauna o parte esenţială a culturii companiei Henkel. Preocuparea Henkel pentru dezvoltare durabilă este una pe termen lung, dar şi de natură antrepenorială, vizând întregul lanţ de activităţi.

Eforturile companiei în cauza dezvoltării sustenabile, pe parcursul mai multor ani, au fost recunoscute în mod repetat de către numeroase agenţii de ranking naţionale şi internaţionale. Astfel, pentru al zecelea an consecutiv, compania Henkel a fost inclusă în indexul internaţional FTSE4Food, dar şi în Ethibel PIONEER şi Ethibel EXCELLENCE Investment Register. Apoi, compania a fost inclusă pentru a doua oară în Tomorrow’s Value Rating 2011, o evaluare anuală a practicilor de dezvoltare sustenabilă ale corporaţiilor iar la ultimul Forum Economic Mondial, care a avut loc în Davos, Henkel s-a clasat pe locul 61 în clasamentul Celor mai sustenabile 100 de corporaţii din lume. De asemenea, compania a fost inclusă în lista Institutului Etisphere – Cele mai etice companii din lume – pentru al patrulea an consecutiv.

Mai multe informaţii despre dezvoltarea sustenabilă şi responsabilitatea socială sunt disponibile pe site-ul Henkel: www.henkel.com/sustainability

Alte materiale sunt disponibile la http://www.henkel.com/press

Henkel operează la nivel global cu mărci şi tehnologii grupate în trei divizii: Detergenţi & Produse pentru îngrijirea locuinţei, Produse Cosmetice/de toaletă şi Adezivi Tehnologii. Companie fondată în 1876, Henkel deţine pozitii fruntaşe atât pe pieţele destinate consumatorilor finali cât si pe cele adresate clienţilor industriali cu mărci de top, precum Persil, Schwarzkopf şi Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajaţi la nivel global şi a raportat în anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR şi un profit operaţional ajustat de 1,862 miliarde EUR. Acţiunile preferenţiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX, compania fiind prezentă şi în clasamentul Fortune Global 500.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.