Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PowerUp! – o nouă ediție a concursului cu premii de până la 50.000 de euro pentru start-up-uri românești cu energia de a schimba lumea

0

Astăzi, 11 februarie, se deschid aplicațiile pentru cea de a cincea ediție a PowerUp!. Competiția organizată de InnoEnergy este cea mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est și vizează start-up-urile din această regiune din domenii precum energia, mobilitatea și tehnologiile inteligente. Participanții vor concura pentru marele premiu de 50 000 de euro și au oportunitatea de a-și dezvolta afacerea la scară globală.

Competiția oferă pentru start-up-uri atât un premiu atrăgător din punct de vedere financiar, cât și posibilitatea de a se alătura prestigiosului accelerator de afaceri al InnoEnergy. Programul Highway® își propune să dezvolte proiecte ale start-up-urilor și să le adapteze pieței europene. Cei care se vor alătura programului vor beneficia de suport pentru mai multe arii, de la cel juridic și privind proprietatea intelectuală, până la pregătirea prezentării companiei, la metodologia agilă și multe altele. Alte beneficii includ accesul la clienți internaționali, precum și investiții financiare de până la 150.000 de euro.

În cadrul acestei ediții va fi acordată o nouă distincție ca parte a programului „Clean Air Challenge”. Acest merit va fi acordat unui start-up a cărui soluție va contribui la reducerea poluării aerului și a smogului. InnoEnergy este un jucător cheie în proiectul „Clean Air Challenge” lansat în octombrie 2018 la Bruxelles.

Cu fiecare ediție a concursului, numărul de participanți s-a dublat. În 2018, InnoEnergy a avut peste 300 de potențiali candidați, dintre care 10 din România, prin urmare, organizatorii estimează că la ediția din 2019, care se încheie pe 11 martie, numărul acestora va fi și mai mare. În ultimii doi ani aplicațiile au crescut atât ca număr, cât și în ceea ce privește calitatea acestora. Numărul aplicațiilor în faza de prototip a crescut semnificativ de la 28, în 2016, la 120, în 2018. Aceeași evoluție se poate observa și în cazul aplicațiilor care includ un produs sau serviciu funcțional (de la 19, respectiv la 93).

„Numărul de participanți sporește în fiecare an, combinat cu faptul că start-up-urile care aplică au, într-o măsură din ce în ce mai mare, proiecte în portofoliul lor într-un stadiu avansat de dezvoltare, dovedesc că această competiție are parte de recunoaștere și prestigiu tot mai răspândite. PowerUp! deschide ușa către dezvoltare pentru inovatorii curajoși din Europa Centrală și de Est și le permite acestora să acceseze rețeaua noastră internațională de parteneri de afaceri. Participanții care aplică la acest concurs pot vedea și aceste beneficii „– explică Jakub Miler, CEO al InnoEnergy Central Europe.

Soluțiile – produse sau servicii – asupra cărora se pune accentul în cadrul competiției includ proiecte din domeniul energiei, mobilității, generării de aer curat, încălzirii, tehnologiilor de reducere a poluării și a tehnologiilor inteligente. Start-up-urile care sunt selectate în urma aplicării vor fi invitate să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale și marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților. Câștigătorul va fi desemnat pe 21 mai, la Cracovia, în cadrul Impact’19 – unul dintre cele mai importante evenimente economice din Europa Centrală și de Est.

Condițiile detaliate de participare, formularul de cerere și toate informațiile necesare sunt disponibile la https://powerup.innoenergy.com/.

Termenul limită pentru înregistrare este 11 martie 2019.

****

Despre InnoEnergy

EIT InnoEnergy este motorul de inovație pentru energie durabilă în Europa.

Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei – de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.

Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:

• Educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei.

• Proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale.

• Servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.

Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre.

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.