Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea telescopului

0

Constatând că cei mici petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului, adesea în detrimentul lor, am încercat să transform aceste realităţi într-o experienţă pozitivă, plăcută şi avantajoasă pentru toţi. Aşa a fost lansat la începutul anului 2011 Povesti pentru Copii, atunci când cuprindea doar câteva poveşti, poezii şi scenete – toate scrise de Emilia Plugaru. Pot să spun că mi-am propus să realizez un mediu favorabil în care copiii să-şi cultive imaginaţia, bunul-simţ, dragostea de ţară şi bunele valori.

(Autor Radu Plugaru, august 2011)


Telescopul

Pentru că într-o noapte înstelată de vară Buchet nu se afla lângă poieţică – vulpea a înhăţat o găinuşă, iar acum saracul căţel e pedepsit aspru. Nu mai e liber, stă legat şi e foarte trist. Iar când e trist – Buchet doarme. Cocoşelul Rigu îl roagă să fie treaz, căci dacă vulpea ar fura iarăşi vreo găinuşă – stăpâna îl va alunga de la casă. Buchet însă chiar vrea să-şi recapete libertatea, dar nu vrea să devină vagabond, căci Rigu îi explică – câinii vagabonzi duc o viaţă foarte grea. Până la urmă cei doi prieteni s-au înţeles – cocoşelul va cânta atunci când va simţi că roşcata dă târcoale gospodăriei. Aşadar Rigu cântă „Cu-cu-ri-gu!” la miezul nopţii, pe la orele trei şi spre dimineaţă. Căţelul se trezeşte de fiecare dată, latră, iar vulpea se sperie şi se retrage. Toţi cocoşii de prin mahala cântă, toţi căţeii se trezesc şi latră, iar orătăniile dorm liniştite atât timp cât se aude „cu-cu-ri-gu”, cât timp răsună satul de „ham-ham”.
La rugămintea lui Nelu, stăpâna îl scoate din lanţ pe Buchet. Într-o noapte, Nelu priveşte cerul prin telescop împreună cu Buchet şi cu Rigu. Prin telescop căţelul o vede pe vulpe. Vine la furat. Buchet are ochi şi pentru cerul cu stele şi pentru hoţomana de vulpe. Cât a fost legat doar a speriat vulpea. Acum însă, fiind liber, chiar a prins-o. Captivitatea nu face pe nimeni mai responsabil.

Povestea completa este aici

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.