Povestea telescopului

0

Constatând că cei mici petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului, adesea în detrimentul lor, am încercat să transform aceste realităţi într-o experienţă pozitivă, plăcută şi avantajoasă pentru toţi. Aşa a fost lansat la începutul anului 2011 Povesti pentru Copii, atunci când cuprindea doar câteva poveşti, poezii şi scenete – toate scrise de Emilia Plugaru. Pot să spun că mi-am propus să realizez un mediu favorabil în care copiii să-şi cultive imaginaţia, bunul-simţ, dragostea de ţară şi bunele valori.

(Autor Radu Plugaru, august 2011)


Telescopul

Pentru că într-o noapte înstelată de vară Buchet nu se afla lângă poieţică – vulpea a înhăţat o găinuşă, iar acum saracul căţel e pedepsit aspru. Nu mai e liber, stă legat şi e foarte trist. Iar când e trist – Buchet doarme. Cocoşelul Rigu îl roagă să fie treaz, căci dacă vulpea ar fura iarăşi vreo găinuşă – stăpâna îl va alunga de la casă. Buchet însă chiar vrea să-şi recapete libertatea, dar nu vrea să devină vagabond, căci Rigu îi explică – câinii vagabonzi duc o viaţă foarte grea. Până la urmă cei doi prieteni s-au înţeles – cocoşelul va cânta atunci când va simţi că roşcata dă târcoale gospodăriei. Aşadar Rigu cântă „Cu-cu-ri-gu!” la miezul nopţii, pe la orele trei şi spre dimineaţă. Căţelul se trezeşte de fiecare dată, latră, iar vulpea se sperie şi se retrage. Toţi cocoşii de prin mahala cântă, toţi căţeii se trezesc şi latră, iar orătăniile dorm liniştite atât timp cât se aude „cu-cu-ri-gu”, cât timp răsună satul de „ham-ham”.
La rugămintea lui Nelu, stăpâna îl scoate din lanţ pe Buchet. Într-o noapte, Nelu priveşte cerul prin telescop împreună cu Buchet şi cu Rigu. Prin telescop căţelul o vede pe vulpe. Vine la furat. Buchet are ochi şi pentru cerul cu stele şi pentru hoţomana de vulpe. Cât a fost legat doar a speriat vulpea. Acum însă, fiind liber, chiar a prins-o. Captivitatea nu face pe nimeni mai responsabil.

Povestea completa este aici

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează