Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea de succes a proiectului Erasmus+ ”Traditional European Sport Activities”

0

În urmă cu doi ani Asociația Young Europe Society, în parteneriat cu alte patru organizații din Franța, Estonia și Cehia a demarat proiectul Erasmus+ ”Traditional European Sport Activities” ce avea ca scop creșterea interesului a cel puțin 500 de tineri în a practica sporturi și jocuri tradiționale, oferindu-le informații despre regulile și echipamentele necesare pentru practicarea lor: Jeu de Paume (Franța), Tir cu arcul (Estonia), Vybíjená (Republica Cehă), Oină și Țurcă (România). Acest proiect a contribuit la continuitatea activităților sportive tradiționale și la conservarea patrimoniului cultural.

Acest proiect a reușit să crească interesul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani din cele cinci comunități pentru a practica activități sportive tradiționale prin crearea unui plan de acțiune care să conțină grupurile țintă, metodologia și instrumentele necesare. Prin realizarea activităților transnaționale s-a contribuit la creșterea nivelului de competențe al tinerilor în ceea ce privește istoria, regulile și echipamentele necesare pentru a practica aceste activități sportive tradiționale. Totodată, prin colaborarea strânsă dintre cei cinci parteneri oficiali cu alte cluburi sportive, autorități locale și instituții interesate de promovarea sporturilor tradiționale s-au pus bazele unor colaborări viitoare în acest domeniu.

În urma acestui proiect a rezultat un filmuleț promoțional cu scop de promovare a activităților sportive tradiționale disponibil la: https://youtu.be/OBynpn4sZro și un ghid ce promovează cinci sporturi tradiționale din patru țări europene, disponibil la https://ensemblepartout.eu/wp-content/uploads/2020/12/TESA-Brochure_final-1.pdf. Mai multe informații despre această poveste de succes găsiți pe situl oficial al proiectului: https://www.erasmustesa.eu/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.