Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Post-Industrial Cities and Green Economy – EWRC Side Event Webinar

0

Orașele postindustriale au multiple provocări pentru a găsi soluții la problemele de mediu sau economice pe care le întâmpină în procesele lor de dezvoltare. Dacă vorbim despre regenerare urbană, de mediu sau economică exemplele de bune practici și soluțiile concrete sunt cele mai bune puncte de sprijin pentru aceste probleme cu care multe din orașele europene se confruntă.

Pentru a dezbate aceste probleme și pentru a oferi soluții, partenerii Proiectului SIRE BAIA MARE organizează webinarul „Post-Industrial Cities and Green Economy Webinar” drept Side Event în cadrul European Weeks of Regions and Cities. Evenimentul, cu participare internațională, va avea loc în 20 octombrie 2020, exclusiv online, începând cu ora 14.30.

Prezentările vor oferi exemple de bune practici privind soluțiile bazate pe natură și utilizarea durabilă a terenurilor pentru economiile locale și valorificarea terenurilor industriale. Se va prezenta și proiectul SPIRE – Smart Post-Industrial Regenerative Ecosystem de la Baia Mare.

Printre speakeri și participanții la această discuție îi amintim pe: Raffaele Barbato (Urban Innovative Actions), Catalina Turcu (University College London and URBACT), Luigi Iannitti, Valerio Manelfi (RESET), Sabina Leopa (Urbasofia), Bahanur Nasya (Eutropian), Pietro Elisei (Urbasofia), Dorin Miclaus (Municipality of Baia Mare). Discuția va fi moderată de Pietro L. Verga (Urbasofia).

Evenimentul este deschis publicului larg și se va desfășura pe platforma Zoom: https://us02web.zoom.us/j/88075677835

Detalii despre proiect:

https://www.facebook.com/UIASPIRE/

http://spire.city/

https://uia-initiative.eu/en/uia-cities/baia-mare

Municipiul Baia Mare intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE BAIA MARE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului. Parteneriatul național este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri naționali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și  Clusterul Green Energy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.