Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Portret de autor: „Femeia de sticlă“ de Gilda Vălcan

0

Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Societatea Austro-Română organizează luni, 9 mai, de la ora 19.00, la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena), seara literar-muzicală „Femeia de sticlă“.

În cadrul evenimentului, a cărui invitată specială este compozitoarea și pianista Ana Szilágyi, vor fi ascultate poezii ale Gildei Vălcan în lectura autoarei și muzică de Gabriel Fauré, Claude Debussy și Ana Szilágyi, în interpretarea celei din urmă. De asemenea, un dialog cu cele două artiste, moderat de Mădălina Diaconu, va urmări să introducă publicul în culisele creativității artistice.

banner-gilda-valcan
Gilda Vălcan este doctor în filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, lector universitar la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi autoarea volumelor de poezie „Pe linia spatelui tău“ (2002), „Cu uşile întredeschise“ (2011) şi „Femeia de sticlă“ (2012). Autoarea a obţinut în anul 2002 premiul pentru debut al filialei din Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul „Pe linia spatelui tău“.

Ana Szilágyi, compozitoare, pianistă și muzicolog, doctor în muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București și la Universitatea de Muzică din Viena, este profesoară de pian la Conservatorul „Richard Wagner“ din Viena. A realizat peste 60 de compoziții orchestrale, camerale, corale, pentru scenă, multimediale, care au fost interpretate în Austria, Irlanda, Japonia Portugalia, România şi Statele Unite ale Americii. Ana Szilágyi a fost distinsă cu Bursa „Herder“ (Hamburg) și Premiul „Theodor Körner“ (Viena).

Mădălina Diaconu este docent la Institutul de Romanistică și Institutul de Filosofie ale Universității din Viena, autoare a zece monografii de estetică, antropologie și fenomenologie și coordonatoare a mai multor volume colective.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.