Porsche Engineering a lansat un program de Masterat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

0

Un nou program de Masterat pentru studenții interesați de ingineria autovehiculelor

Porsche Engineering a lansat un program de Masterat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Stuttgart/Cluj-Napoca. Porsche Engineering Romania – subsidiara locală deținută integral de Porsche Engineering Group – și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au sărbătorit ieri, în cadrul unei ceremonii oficiale de inaugurare, lansarea noului program de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” (TAIA). Programul de Masterat a fost lansat în cadrul parteneriatului dintre Porsche Engineering Romania și departamentul ”Autovehicule Rutiere și Transporturi” al Universității Tehnice. Obiectivul programului de Masterat, cu o durată de doi ani, este de a pregăti 25 de studenți pentru o carieră în cercetare și dezvoltare în industria auto.

”Prin acest program de Masterat, ne putem aduce contribuția la dezvoltarea mediului educațional în domeniul ingineriei auto din Cluj, cu ajutorul partenerului nostru academic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”, spune Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania. ”Noul program de Masterat a fost gândit astfel încât să pregătească studenții pentru provocările reale din domeniul ingineriei autovehiculelor, prin facilitarea accesului la know-how-ul și la experiența inginerilor noștri.”

Curriculumul programului de Masterat TAIA, dezvoltat împreună cu profesorii Universității Tehnice, acoperă teme legate de vehiculele convenționale cu combustie, precum și de vehiculele hibride și electrice. Printre cursurile incluse în programă se numără cele de “Teoria și automatizarea componentelor auto”, “Management termic”, “Instrumente CAD/CAE în ingineria autovehiculelor” sau “Materiale avansate în industria auto”. Sesiunile practice și laboratoarele se vor desfășura atât la sediul Porsche Engineering Romania, cât și la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

“Programul de Masterat este conceput astfel încât să facă în permanență conexiuni între teorie și practică, incluzând cursuri obligatorii, laboratoare practice și activități extracurriculare”, adaugă Marius Mihailovici. ”Studenții vor dobândi cunoștințe în domeniul componentelor electronice, al arhitecturii vehiculului, al unităților de control, precum și în ceea ce privește dezvoltarea de software și funcții noi pentru automobil, dar cel mai important este că vor avea oportunitatea să le aplice în cadrul a diferite sesiuni de testare și simulare, în timpul cărora vor beneficia de sprijinul specialiștilor Porsche Engineering din Cluj și Germania.”

Admiterea la Programul de Masterat TAIA constă într-un interviu cu patru profesori ai UTCN, în timp ce lucrările de disertație sunt coordonate de Porsche Engineering Romania și Porsche Engineering Germania. De asemenea, compania oferă zece burse studenților cu cele mai bune rezultate. Mai multe informații despre programul de masterat TAIA, inițiat de Porsche Engineering, în colaborare cu UTCN, sunt disponibile la adresa http://art.utcluj.ro/atae/.

Despre Porsche Engineering România

Porsche Engineering Romania SRL este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.