Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Policy Center for Roma and Minorities nominalizată la premiile Beyond Sports 2011

0

Organizația internațională Beyond Sports anunță nominalizarea Policy Center for Roma and Minorities la premiile Beyond Sports 2011, în cadrul categoriei “Cel mai bun proiect nou”, pentru eforturile sale în domeniul incluziunii sociale și combaterea discriminării și rasismului prin sport.

Pe lista nominalizaților se află 35 de proiecte din 18 țări, de la Afganistan la Nepal și Sierra Leone, ce acoperă 22 de sporturi diferite. În total, în cadrul competiției au fost înscrise 400 de proiecte din peste 125 țări din întreaga lume, Policy Center for Roma and Minorities fiind singura organizație non-guvernamentală din Europa (cu excepția Marii Britanii și Olandei) care se află pe lista celor 35 de proiecte nominalizate.

Fie că vorbim de fotbal, baschet, volei sau box, suntem convinși că sportul poate juca un rol important în dezvoltarea unei persoane sau a societății în general. Am descoperit că prin implicarea copiilor de la Clubul de Educație Alternativă din cartierul Ferentari, una dintre cele mai dezavantajate zone din București din punct de vedere economic și social, în activități de sport, are rezultate foarte bune: le sporește încrederea în sine, le dezvoltă disciplina și per ansamblu, încrederea în ceea ce fac. Astfel, ei învață mai bine, iar riscul de abandon școlar scade semnificativ. E un pas mare pentru ei având în vedere ca provin dintr-un mediu unde drogurile, prostituția și violența sunt la ordinea zilei. De asemenea, considerăm că este foarte important ca într-o societate să existe inițiative sportive menite să încurajeze cooperarea între oameni și să descurajeze rasismul și discriminarea”, explică președintele Policy Center for Roma and Minorities, Valeriu Nicolae.

Clubul de Educaţie Alternativă, deschis în octombrie 2010 de Policy Center for Roma and Minorities, reprezintă un spaţiu nou, sigur, deschis, creativ şi provocator, creat pentru copiii care locuiesc în cartierul Ferentari din Bucureşti. În prezent, clubul îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Generală nr. 136, însă plănuim ca, pe viitor, să extidem proiectul și în alte şcoli din zonă. Clubul este primul de acest tip din România, în timp ce la nivel european mai există foarte puţine iniţiative similare.

Organizatorul premiilor, Beyond Sport, este o organizație internațională ce promovează, dezvoltă și susține inițiativele sportive și sportul în general, ca modalitate de a aduce o schimbare socială pozitivă la nivel mondial.

Reprezentanții organizației noastre vor participa la summit-ul Beyond Sports care va avea loc între 5 și 8 decembrie la Cape Town, în Africa de Sud.

Câștigătorii premiilor Beyond Sports vor fi selectați de către un juriu și vor fi anunțați în ultimele două zile ale summit-ului. Aceștia vor primi sprijin din partea comunității internaționale de afaceri pentru a-și putea dezvolta activitatea în domeniul sportului și pentru a deveni astfel  sustenabile pe termen lung.

Beyond Sport are ca parteneri Barclays Space for Sports, revista TIME International și UNICEF.

Pentru mai multe informații despre Beyond Sport Awards 2011, vă rugăm vizitați www.beyondsport.org

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.