Policy Center for Roma and Minorities nominalizată la premiile Beyond Sports 2011

0

Organizația internațională Beyond Sports anunță nominalizarea Policy Center for Roma and Minorities la premiile Beyond Sports 2011, în cadrul categoriei “Cel mai bun proiect nou”, pentru eforturile sale în domeniul incluziunii sociale și combaterea discriminării și rasismului prin sport.

Pe lista nominalizaților se află 35 de proiecte din 18 țări, de la Afganistan la Nepal și Sierra Leone, ce acoperă 22 de sporturi diferite. În total, în cadrul competiției au fost înscrise 400 de proiecte din peste 125 țări din întreaga lume, Policy Center for Roma and Minorities fiind singura organizație non-guvernamentală din Europa (cu excepția Marii Britanii și Olandei) care se află pe lista celor 35 de proiecte nominalizate.

Fie că vorbim de fotbal, baschet, volei sau box, suntem convinși că sportul poate juca un rol important în dezvoltarea unei persoane sau a societății în general. Am descoperit că prin implicarea copiilor de la Clubul de Educație Alternativă din cartierul Ferentari, una dintre cele mai dezavantajate zone din București din punct de vedere economic și social, în activități de sport, are rezultate foarte bune: le sporește încrederea în sine, le dezvoltă disciplina și per ansamblu, încrederea în ceea ce fac. Astfel, ei învață mai bine, iar riscul de abandon școlar scade semnificativ. E un pas mare pentru ei având în vedere ca provin dintr-un mediu unde drogurile, prostituția și violența sunt la ordinea zilei. De asemenea, considerăm că este foarte important ca într-o societate să existe inițiative sportive menite să încurajeze cooperarea între oameni și să descurajeze rasismul și discriminarea”, explică președintele Policy Center for Roma and Minorities, Valeriu Nicolae.

Clubul de Educaţie Alternativă, deschis în octombrie 2010 de Policy Center for Roma and Minorities, reprezintă un spaţiu nou, sigur, deschis, creativ şi provocator, creat pentru copiii care locuiesc în cartierul Ferentari din Bucureşti. În prezent, clubul îşi desfăşoară activitatea la Şcoala Generală nr. 136, însă plănuim ca, pe viitor, să extidem proiectul și în alte şcoli din zonă. Clubul este primul de acest tip din România, în timp ce la nivel european mai există foarte puţine iniţiative similare.

Organizatorul premiilor, Beyond Sport, este o organizație internațională ce promovează, dezvoltă și susține inițiativele sportive și sportul în general, ca modalitate de a aduce o schimbare socială pozitivă la nivel mondial.

Reprezentanții organizației noastre vor participa la summit-ul Beyond Sports care va avea loc între 5 și 8 decembrie la Cape Town, în Africa de Sud.

Câștigătorii premiilor Beyond Sports vor fi selectați de către un juriu și vor fi anunțați în ultimele două zile ale summit-ului. Aceștia vor primi sprijin din partea comunității internaționale de afaceri pentru a-și putea dezvolta activitatea în domeniul sportului și pentru a deveni astfel  sustenabile pe termen lung.

Beyond Sport are ca parteneri Barclays Space for Sports, revista TIME International și UNICEF.

Pentru mai multe informații despre Beyond Sport Awards 2011, vă rugăm vizitați www.beyondsport.org

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează