Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia

0

ICR Chișinău continuă seria de conferinţe publice „Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia” iniţiată în 2013, care s-a bucurat de un real succes şi în 2014 și 2015, pentru a promova literatura română în localitățile din Republica Moldova. Susținute de autori consacrați, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova, conferințele au drept scop primordial acoperirea unui spațiu geografic în care literatura română a fost mai puțin promovată. Fiecare etapă a proiectului este acoperită de un grup de scriitori din România și din Republica Moldova, pentru o mai bună prezentare a activității literare și a literaturii române de pe cele două maluri ale Prutului.

Prima etapă a proiectului din 2016 va avea loc în licee de tradiție din Chișinău: Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Universul” și Liceul Teoretic „Miguel De Cervantes Saavedra”.
În cadrul conferințelor urmează să fie prezentate şi noi apariții editoriale, reviste de literatură, pentru a satisface nevoia de cunoaștere în domeniu a unui public ce aparține spațiului cultural românesc și care a avut mai puțin acces la acest tip de evenimente.
De asemenea, miercuri 25 mai 2016, ICR Chișinău și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează lansarea de carte „Zavera îngerilor” în prezența autorului, scriitorul Mihail Soare.

Participanți: Florentin Popescu și Mihail Soare (România), Leo Bordeianu, Ion Ciocanu și Mihail Manea (Republica Moldova).

Programul întâlnirilor:

25 mai 2016
ora 10.00 Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” Chișinău
ora 12.00 Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Chișinău
ora 15.00 Lansarea de carte „Zavera îngerilor”, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” Chișinău

26 mai 2016
10.00 Liceul Teoretic „Universul” Chișinău
12.30 Liceul Teoretic „Miguel De Cervantes” Chișinău

text: Andrei Nicolescu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.