Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poate legea să creeze buni samariteni?

0
Dacă ești student sau masterand, Closer to Oxford îți propune să reflectezi la lucruri despre care poate nu știai că te privesc așa de-aproape: 
Este timpul să sancționăm prin lege pasivitatea individului care e martor la încălcări ale legii

sahLegislația din multe țări europene, sensibilizată și de accidentul prințesei Diana, a adoptat „legea bunului samaritean”. Aceasta prevede obligația de a interveni când suntem martori la accidente care pun în pericol viața sau integritatea corporală a cuiva. Alertarea autorităților prin apelul la numărul de urgență este primul pas, de multe ori suficient pentru ieșirea din pasivitate.

 
Poate funcționa această situație ca un precedent pentru a contracara pasivitatea indivizilor care ar putea interveni în situații grave, cum ar fi cele de prostituție infantilă, violență bazată pe ură sau chiar cazuri de corupție? Cu ce temei și cu ce preț putem să transformăm o eventuală datorie morală de a interveni într-o obligație legală?  Ar duce această soluție de tip sancțiune la un grad mai ridicat de responsabilitate în societate?  

Până pe 13 februarie, înregistrează-te în rundă ca să dezbați această temă:


1. Înregistrează-te individual pe site www.closer2oxford.ro, vezi sectiunea register;
2. Urmează paşii descrisi si invită un coleg/o colegă să facă parte din echipa ta. Dacă nu ai echipă, poti găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă;
3. După ce echipa e formată, veţi afla dacă sunteți afirmatori sau negatori.
Notă: cei care au cont din rundele anterioare trebuie doar sa isi reînregistreze echipa (cu acelasi coechipier sau cu altul) pentru a intra în rundă şi  a primi poziţia.

Gata, acum poţi începe pregatirea.Toate discursurile vor fi postate pe pagina de profil. Regulamentul competiţional şi resursele de lectură îţi stau la dispoziţie. Pentru orice întrebari, nu ezita sa ne scrii la office@closer2oxford.ro
Poți câștiga premii în abonamente la Foreign Policy Romania și librăriile British Council.
closer to oxford

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.