Poate legea să creeze buni samariteni?

0
Dacă ești student sau masterand, Closer to Oxford îți propune să reflectezi la lucruri despre care poate nu știai că te privesc așa de-aproape: 
Este timpul să sancționăm prin lege pasivitatea individului care e martor la încălcări ale legii

sahLegislația din multe țări europene, sensibilizată și de accidentul prințesei Diana, a adoptat „legea bunului samaritean”. Aceasta prevede obligația de a interveni când suntem martori la accidente care pun în pericol viața sau integritatea corporală a cuiva. Alertarea autorităților prin apelul la numărul de urgență este primul pas, de multe ori suficient pentru ieșirea din pasivitate.

 
Poate funcționa această situație ca un precedent pentru a contracara pasivitatea indivizilor care ar putea interveni în situații grave, cum ar fi cele de prostituție infantilă, violență bazată pe ură sau chiar cazuri de corupție? Cu ce temei și cu ce preț putem să transformăm o eventuală datorie morală de a interveni într-o obligație legală?  Ar duce această soluție de tip sancțiune la un grad mai ridicat de responsabilitate în societate?  

Până pe 13 februarie, înregistrează-te în rundă ca să dezbați această temă:


1. Înregistrează-te individual pe site www.closer2oxford.ro, vezi sectiunea register;
2. Urmează paşii descrisi si invită un coleg/o colegă să facă parte din echipa ta. Dacă nu ai echipă, poti găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă;
3. După ce echipa e formată, veţi afla dacă sunteți afirmatori sau negatori.
Notă: cei care au cont din rundele anterioare trebuie doar sa isi reînregistreze echipa (cu acelasi coechipier sau cu altul) pentru a intra în rundă şi  a primi poziţia.

Gata, acum poţi începe pregatirea.Toate discursurile vor fi postate pe pagina de profil. Regulamentul competiţional şi resursele de lectură îţi stau la dispoziţie. Pentru orice întrebari, nu ezita sa ne scrii la office@closer2oxford.ro
Poți câștiga premii în abonamente la Foreign Policy Romania și librăriile British Council.
closer to oxford

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează