Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Playlearn lansează Swaps, primul cardgame Zero Waste care învață jucătorii cum să ducă o viață fără risipă.

0

În urmă cu aproape 3 ani, Gabi și cu Alex fondau Playlearn, un startup care îmbină joaca și învățarea. La început, Playlearn aducea în România diverse jocuri de învățare specializate pe zona de training și HR. A urmat o etapă în care Playlearn a gamificat procese interne din companii și a dezvoltat jocuri personalizate pentru clienți corporate.

Acum, Playlearn intră pe piața de B2C, lansând Swaps, primul cardgame comercial fără risipă (zero waste).

Swaps este un joc de învățare. În timp ce te joci, înveți despre alternative sustenabile la produse pe care le folosești zi de zi. Jocul are la bază peste 70 de schimbări pe care le poți face (swaps in engleză) grupate în 8 categorii cum ar fi Bucătărie, Baie sau Curățenie” ne spune Gabi.

Noi am observat că în ultima vreme tot mai mulți oameni doresc să producă mai puțin gunoi pentru că le pasă de binele planetei. Provocarea este însă că nu știu de unde să înceapă și nu au nici timpul necesar să facă o cercetare mai amănunțită. Aici intervine Swaps, care aduce toate aceste informații sub forma unui joc pe care îl poți juca cu familia sau cu prietenii. Pe lângă cele peste 70 de schimbări pe care le poți face în viața de zi cu zi, jocul vine și cu un ghid ajutător menit să te acompanieze pe drumul unei vieți mai sustenabile. Desigur, noi nu vrem să punem presiune pe nimeni să implementez toate schimbările, însă dacă prin joc reușim să convingem 1000 sau 10.000 de oameni să facă fie și numai o singură schimbare, chiar ar fi ceva wow și am fi super recunoscători” povestește Alex.

Forma pe care o ia jocul este tot una Zero Waste. Swaps este printat pe carton reciclat cu vopsea non-toxică, ecologică și ambalat într-un sac din material textil. Ca urmare, vine fără nici un fel de plastic în componența sa.

În prezent Swaps este disponibil pentru precomenzi urmând să fie livrat către cumpărători în luna decembrie. Puteți achiziționa jocul pe: https://www.playlearn.games/shop.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.