Pianista Alexandra Dariescu este numită Ambasador Special al României

0

Pianista Alexandra Dariescu a primit din partea statului român titlul de “Ambasador Special al României”însoţit de un paşaport diplomatic, acordat de oficialităţile române.

Alexandra Dariescu

“Sunt onorată să primesc titlul de “Ambasador Special al României”într-un moment important, la împlinirea a 20 de ani de carieră pianistică. Sunt mândră că sunt româncă şi sunt bucuroasă că prin intermediul carierei mele am şansa de a-mi reprezenta şi promova ţara şi şcoala pianistică română în întreaga lume.” a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Anul 2015, ce marchează împlinirea celor 20 de ani de carieră pianistică ai Alexandrei Dariescu este unul încununat de succes. Pianista a susţinut concertul de debut la Concertgebouw din Amsterdam, cu o interpretare în premieră pentru publicul olandez a Sonatinei pentru mâna stângă, aparţinând compozitorului şi pianistului român Dinu Lipatti, concert ce a făcut parte dintr-un turneu de 2 saptamani în Olanda. De asemenea, a concertat împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în Dubai şi la Royal Albert Hall din Londra.

În următoarele luni, pianista Alexandra Dariescu va debuta în Norvegia, alaturi de Orchestra Stavanger şi dirijorul John Storgårds, va susţine un nou concert la Royal Albert Hall, precum şi la Wigmore Hall din Londra si va lansa 3 CD-uri cu Royal Philharmonic Orchestra, cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra si volumul 2 de Preludii integrale.

Pentru publicul din România, pianista a pregatit două momente speciale, un concert în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”  şi evenimentul de lansare a noului său disc, ce va fi urmat de o sesiune de autografe.

“Revin cu drag şi cu multă emoţie în România şi sunt onorată de invitaţia de a urca din nou pe scena Festivalului “George Enescu”. De asemenea, sunt încântată de oportunitatea de a organiza evenimentul de lansare a noului meu disc în cadrul festivalului şi aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul român.” a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează