Pianista Alexandra Dariescu este numită Ambasador Special al României

0

Pianista Alexandra Dariescu a primit din partea statului român titlul de “Ambasador Special al României”însoţit de un paşaport diplomatic, acordat de oficialităţile române.

Alexandra Dariescu

“Sunt onorată să primesc titlul de “Ambasador Special al României”într-un moment important, la împlinirea a 20 de ani de carieră pianistică. Sunt mândră că sunt româncă şi sunt bucuroasă că prin intermediul carierei mele am şansa de a-mi reprezenta şi promova ţara şi şcoala pianistică română în întreaga lume.” a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Anul 2015, ce marchează împlinirea celor 20 de ani de carieră pianistică ai Alexandrei Dariescu este unul încununat de succes. Pianista a susţinut concertul de debut la Concertgebouw din Amsterdam, cu o interpretare în premieră pentru publicul olandez a Sonatinei pentru mâna stângă, aparţinând compozitorului şi pianistului român Dinu Lipatti, concert ce a făcut parte dintr-un turneu de 2 saptamani în Olanda. De asemenea, a concertat împreună cu Orchestra Filarmonicii Regale din Londra în Dubai şi la Royal Albert Hall din Londra.

În următoarele luni, pianista Alexandra Dariescu va debuta în Norvegia, alaturi de Orchestra Stavanger şi dirijorul John Storgårds, va susţine un nou concert la Royal Albert Hall, precum şi la Wigmore Hall din Londra si va lansa 3 CD-uri cu Royal Philharmonic Orchestra, cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra si volumul 2 de Preludii integrale.

Pentru publicul din România, pianista a pregatit două momente speciale, un concert în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”  şi evenimentul de lansare a noului său disc, ce va fi urmat de o sesiune de autografe.

“Revin cu drag şi cu multă emoţie în România şi sunt onorată de invitaţia de a urca din nou pe scena Festivalului “George Enescu”. De asemenea, sunt încântată de oportunitatea de a organiza evenimentul de lansare a noului meu disc în cadrul festivalului şi aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul român.” a declarat pianista Alexandra Dariescu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează