Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 70.000 de Euro în Campania UNICEF „Niciun Copil Invizibil”

0

Telespectatorii Realitatea TV au donat peste 70.000 de Euro în Campania UNICEF „Niciun Copil Invizibil”  

În urma campaniei de strângere de fonduri Niciun Copil Invizibil, derulată de UNICEF în parteneriat cu Realitatea TV în perioada 23 iunie-24 august 2012, s-au strâns peste 70.000 Euro, fonduri ce vor fi folosite pentru a continua proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil. Pe parcursul celor două luni de campanie, telespectatorii Realitatea TV şi fanii UNICEF de pe Facebook au putut urmări poveştile unor copii invizibili şi au făcut donaţii prin SMS şi online pe site-ul UNICEF www.unicef.ro. Le mulţumim din suflet celor peste 35.000 de persoane din România, dar şi din afara ţării care au venit în sprijinul copiilor invizibili.

Momentul cheie al campaniei de strângere de fonduri l-a reprezentat emisiunea Trezește România – Ediția specială în beneficiul UNICEF. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a fost promotorul campaniei şi gazda emisiunii. Vedete și personalități publice din diverse domenii au participat la emisiune şi pe toată durata campaniei pentru a-și arăta susținerea pentru acești copii. Printre personalităţile publice care au susţinut campania se numără: Ion Ţiriac, Camelia Şucu, Vunk, Maria Dinulescu, Valentin Butnaru, Cristian Stan, Inna, Connect-R, Ruxandra Dragomir, Luminița Anghel, Corina, Albertina Ionescu, Amna, Cristina Stănciulescu.

Mulţumim partenerilor fără de care donaţiile făcute de publicul larg nu ar fi putut ajunge la noi: Orange, Vodafone şi Cosmote, Romtelecom şi partenerului strategic: Banca BRD – Groupe Société Générale.

Parteneri media ai campaniei au fost: Adevărul, Weekend Adevărul, Click pentru Femei, Click Sănătate, www.copilul.ro, Elle, Psychologies, Joy, VIVA, Unica, Baby, Avantaje, Revistei BeWhere, Opinia Timișoarei, www.csrmedia.ro, www.csr-romania.ro, Comunicate de Presa.ro, www.zelist.ro, www.iqads.ro, România Pozitivă. Ora de Iași şi Opinia Timișoarei. Printre bloggerii care au susținut campania se numără: Cristina Bazavan, Alina Meleșcanu, Florin Grozea, Bogdana Butnar, Simona Tache, Dan Dragomir, Cristi Șerb, Claudia Tocilă, Toma Nicolau, Radu Dumitru, Auraș Mihai, Oana Brătilă, Andrei Cismaru, Gabriel Aldea, Miruna Siminel, Andrei Crivăț, Matilda Tanascov, Ligia Adam, naivbeauty.ro.

Au mai sprijinit Campania Niciun Copil Invizibil: Hotel Ibis, Aqua Carpatica, Editura Readers Digest şi Editura Mac Mac (singura editură verde din România).

Le mulţumim tuturor pentru implicare!

Persoanele care vor să sprijine copiii invizibili sau alte proiecte UNICEF pot face în continuare donaţii pe site-ul www.unicef.ro sau la orice sucursală BRD – Groupe Société Générale.

Despre Proiect

Conform datelor din teren, serviciile de prevenire sunt de cel puțin 10 ori mai ieftine decât cele de protecție. Cu aceeași sumă de bani putem salva 200 de copii sau putem plăti doar îngrijirea unuia singur.

În acest context, UNICEF a început anul trecut proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil  în parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Instituțiile Prefectului din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea și cu sprijinul Direcţiei Protecţiei Copilului din cadrul Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. În cele 64 de comunități selectate au fost identificați 12.000 de copii invizibili, iar în acest moment lucrăm pentru rezolvarea problemelor lor.

În cei doi ani de desfășurare a proiectului, UNICEF împreună cu partenerii săi lucrează pentru a dezvolta serviciile de bază din cele 64 de comunităţi. Aceasta implică și angajarea unui asistent social în fiecare comunitate, prin prezența căruia copiii aflaţi la risc pot fi ajutaţi la timp. Asistenții sociali împreună cu actorii locali (primari, medici, asistenți, învățători și profesori, preoți, polițiști) ajută deja acești copii invizibili.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.