Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 5.300 de liceeni au beneficiat de programul de educaţie financiară MoneySense oferit de RBS România

0

Programul RBS MoneySense îşi premiază câştigătorii

În anul şcolar 2011 – 2012 peste 5.300 de liceeni au beneficiat de programul de educaţie financiară MoneySense oferit de RBS România. Obiectivul programului este acela de a-i responsabiliza pe elevi în ceea ce priveşte gestionarea propriilor resurse financiare prin dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor financiare. Fundaţia CREDE şi AIESEC România, partenerii programului, au facilitat accesul tinerilor la informaţii financiare atât prin ore în cadrul programei şcolare, cât şi prin educaţie non-formală, concretizată în seminarii şi workshop-uri interactive.

„Ne bucurăm că programul nostru de educaţie financiară stârneşte în continuare interes din partea liceenilor. MoneySense le oferă tinerilor informaţii despre cum să-şi administreze finanţele personale, să-şi planifice cheltuielile sau ce reprezintă un anumit produs sau serviciu bancar. Ne dorim astfel să-i ajutăm să aleagă deciziile financiare corecte. Prin voluntarii noştri prezenţi la clasă, alături de profesori am încercat să punem la dispoziţia liceelor expertiza noastră în educaţie financiară”, a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte RBS România.

Programul din licee a fost susţinut de 66 de profesori, dar şi de 21 de studenţi internaţionali din 12 ţări (Australia, Canada, Egipt, Georgia, Republica Moldova, Hong Kong, Camerun, Slovacia, SUA, Brazilia, Azerbaijan, Taiwan). Aceştia au facilitat procesul de învăţare a cunoştinţelor şi abilităţilor financiare de către liceeni, aducând o perspectivă internaţională în proiect. Katelin Browher, un student voluntar din SUA, a declarat: „Acest proiect m-a făcut să realizez oportunităţile extraordinare pe care voluntariatul le oferă, indiferent de locul din care provenim. Am lucrat împreună cu întreaga echipă şi am explorat atât concepte, cât şi caracterul propriilor persoane, folosind numeroase metode şi feluri de interacţiune. Consider că MoneySense este o experienţă pe care ar trebui să o aibă fiecare dintre noi. Educaţia financiară este extraordinară!”

Peste 5.300 de elevi au beneficiat de cursurile şi workshop-urile dezvoltate de RBS România împreună cu partenerii de proiect. Aflat la a treia ediţie, programul s-a adresat elevilor din 153 de licee din întreaga ţară. Şi angajaţii băncii s-au implicat în proiect, fiind realizate peste 50 de ore de voluntariat.

135 de elevi au format echipe şi s-au înscris la concursul MoneySense, competiţie în cadrul căreia au avut posibilitatea să pună în practică informaţiile dobândite pe parcursul sesiunilor de training. Liceeni au trecut prin patru probe de concurs – prezentarea echipei, „Ambasadorii MoneySense”, planul de implementare al activităţilor propuse la proba anterioară şi eseul cu tema „Planuri de viitor”.

Câştigătorii concursului MoneySense sunt:

  • echipa „Hakuna Matata” de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Liceul Teoretic Aurel Lazăr şi Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea, jud. Bihor, coordonator Andrei Secan, voluntar AIESEC – premiul I,
  • echipa „DEL´ART” de la Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla, jud. Cluj, profesor coordonator Maria Piticar – premiul II,
  • echipa „Young Investors” a Liceului Teoretic Lucian Blaga, Bucureşti, profesor coordonator Marieta Iordan – premiul III.
  • echipa „Common Sens” de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, profesor coordonator Cristina Mariana Vasile – menţiune.

Pentru publicul larg, MoneySense oferă acces la asistenţă şi educaţie financiară gratuită şi imparţială în sucursalele RBS, cât şi online prin punerea la dispoziţie de informaţii pe site-ul www.rbsmoneysense.ro, ca de exemplu ghidul financiar MoneySense.

 ————————————————

În România, banca este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, deserveşte clienţi persoane juridice (companii şi instituţii) şi fizice (inclusiv clienţi Royal Preferred Banking) în Bucureşti şi în ţară.

Pentru mai multe detalii despre RBS Bank (Romania) S.A. vizitaţi www.rbs.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.