Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 4000 de carti disponibile, de rasfoit online, gratuit

0

Cele mai vandute carti in 2011 si inca 4000 de motive de lectura online

Pe Elefant.ro, cititorul lui 2011 este unul echilibrat, cu usoare nostalgii si cu noi preferinte de lectura pentru memorialistica si fantasy.

Daca in anii trecuti topurile au fost dominate de fictiune, in 2011 literatura motivationala, memoriile si eseistica isi fac loc printre rafturile fiecarei biblioteci, echilibrand semnificativ balanta: Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert, recentul lansat Aleph de Paulo Coelho si Despre frumusetea uitata a vietii de Andrei Plesu s-au mentinut in top 3 inca de la aparitia pe piata.

La categoria fictiune Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay a cucerit prin franchetea unei copile cei mai multi cititori pe Elefant.ro, carte urmata indeaproape de Sanctus de Simon Toyne, iar pe locurile 3, 4 si 10, prevestind deja „urzeala topurilor” si pe 2012, sunt trei titluri din saga Cantec de gheata si foc de George R.R. Martin: Urzeala tronurilor, Inclestarea regilor si Dansul dragonilor.

In randul autorilor romani, preferintele cititorilor pe Elefant.ro se indreapta aproape exclusiv, in top 10, catre cartile lui Andrei Plesu, Neagu Djuvara si… mai vechii Mircea Eliade sau Camil Petrescu.
Intre timp, copiii nu mai sunt copii, ci au devenit peste noapte pusti, topul lor fiind asigurat si in 2012 de Jurnalul unui pusti de Jeff Kinney (Caldura mare, Ultima picatura si Rodrick e cel mai tare). Habarnam, insa, tine pasul in continuare cu cele doua titluri scrise de Nikolai Nosov.

Peste 4000 de carti disponibile, de rasfoit online, gratuit

Toate cartile mentionate, precum si mare parte din cele ce urmeaza in topul detaliat de mai jos, beneficiaza de un serviciu singular in Romania: posibilitatea de a rasfoi primele 20 de pagini ale cartii inainte de a lua decizia de cumparare. Elefant.ro uploadeaza zilnic aproximativ 50 de carti noi care pot fi consultate in prealabil online, cifra actualizata fiind de 4200 de titluri disponibile prin optiunea „citeste”.

Top 10 cele mai vandute carti in 2011 pe Elefant.ro

Fictiune

 1. Se numea Sarah, Tatiana de Rosnay
 2. Sanctus, Simon Toyne
 3. Urzeala tronurilor, George R.R. Martin
 4. Inclestarea regilor, George R.R. Martin
 5. Apa pentru elefanti, Sara Gruen
 6. Iubirile croitoresei, Maria Duenas
 7. Dezghetul, A.D. Miller
 8. Romanul adolescentului miop, Mircea Eliade
 9. Lolita, Vladimir Nabokov
 10. Dansul dragonilor, George R.R. Martin

Nonfictiune

 1. Mananca, roaga-te, iubeste, Elizabeth Gilbert
 2. Aleph, Paulo Coelho
 3. Despre frumusetea uitata a vietii, Andrei Plesu
 4. Si am spus da, o poveste de iubire, Elizabeth Gilbert
 5. Enciclopedia Universala Britannica
 6. Cine mi-a luat cascavalul, Spencer Johnson
 7. Atitudinea este totul, Jeff Keller
 8. Confidential Jamie Oliver – Biografia celui mai indragit bucatar din Marea Britanie
 9. Fereste-ma, Doamne, de prieteni, Larrz L. Watts
 10. O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, Neagu Djuvara

Autori romani

 1. Despre frumusetea uitata a vietii, Andrei Plesu
 2. Amintiri si povesti mai deochiate, Neagu Djuvara
 3. O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, Neagu Djuvara
 4. Fata catre fata, Andrei Plesu
 5. Viata pe un peron, Octavian Paler
 6. Ciobit. Interviuri cu Maia Morgenstern, Oana C. Popescu
 7. Romanul adolescentului miop, Mircea Eliade
 8. Maitreyi, Mircea Eliade
 9. Carte regala de bucate, Principesa Margareta
 10. Patul lui Procust, Camil Petrescu

Ianuarie 2012, top general

 1. Aleph, Paulo Coelho
 2. Fii demn!, Dan Puric
 3. Jurnalul unui pusti. Caldura mare, Jeff Kinney
 4. insemnarile unei pustoaice, Rachel Renee Russell
 5. Secretul, Rhonda Byrne
 6. Apa pentru elefanti, Sarah Gruen
 7. Dansul dragonilor, George R.R. Martin
 8. Sanctus, Simon Toyne
 9. Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri, Eric-Emmanuel Schmitt
 10. Istanbul, Orhan Pamuk

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.