Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 4 milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială

0

OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate pentru anul 2016

  • Compania a investit peste 4 milioane de euro în proiecte de responsabilitate socială – în domeniul educației profesionale și antreprenoriale, dezvoltarea infrastructurii, acțiuni de voluntariat și 43 de milioane de euro investiții în proiecte de mediu.

  • Sub titlul „Pasiune pentru energie. Angajament pentru viitor”, raportul prezintă performanţa companiei legată de dezvoltarea durabilă în conformitate cu standardul GRI G4.

  • Raportul prezintă obiectivele stabilite prin strategia de sustenabilitate a OMV Petrom – Resourcefulness – și principalele rezultate obținute în anul 2016.

  • Grija față de angajați, securitatea și siguranța, mediul înconjurător, etica în afaceri, diversitatea sau drepturile omului se numără printre temele abordate în cadrul raportului.

București, 1 noiembrie 2017 – Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom „Pasiune pentru energie. Angajament pentru viitor” este acum disponibil online. Acesta prezintă activitățile pe care compania le-a desfășurat pentru a atinge obiectivele stabilite prin strategia de sustenabilitate numită Resourcefulness, precum și principalele rezultate.

Responsabilitatea față de societate și mediu este o preocupare constantă pentru noi încă de la începutul activității OMV Petrom în România. Acest lucru este vizibil în modul în care realizăm businessul, dar și în susținerea pe care o oferim comunităților unde ne desfășurăm activitatea prin proiectele de responsabilitate socială pe care le realizăm de 10 ani. Rezultatele acestor eforturi sunt evidențiate în raportul de sustenabilitate pe anul 2016. Efortul angajaților și implicarea partenerilor noștri au făcut posibile performanțele prezentate în raport. Pentru ei și cu ajutorul lor vom continua să țintim spre pionierat – atât în business, cât și în zona de sustenabilitate.” a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Raportul urmărește activitățile OMV Petrom pe cele 3 zone cheie ale strategiei de sustenabilitate Resourcefulness:

  • Eco-eficiență – creșterea nivelului de eficiență energetică, reducerea amprentei de carbon și a consumului total de apă și energie;

  • Eco-inovație – investiția în dezvoltarea de noi tehnologii și surse alternative de energie;

  • Educație pentru dezvoltare – investiția în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea prin angajabilitate, formare profesională, ocuparea forței de muncă locale și dezvoltarea furnizorilor.

Anul 2016 înseamnă mai mult decât realizări în cifre pentru noi. Este anul în care am făcut pași mari spre o Românie Meseriașă și în care am adus laolaltă angajatori care sa susțină meseriile necesare in societate. OMV Petrom crede în profesioniști, crede în dezvoltarea sustenabilă și în transparență, iar raportul de sustenabilitate redactat după standarde recunoscute internațional exprimă dorința noastră de a evidenția rezultatele muncii și ne motivează să progresăm în activitățile care contează pentru oameni și societate”, consideră Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2016 poate fi consultat aici: link.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație și energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat aproximativ 49 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.