Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 300 de copii primesc ajutor în cadrul unui proiect social susţinut de IKEA România

0

Anul trecut magazinul IKEA a lansat Angajamentul IKEA România faţă de Comunitate cu menirea de a identifica şi suţine proiecte ce au ca scop bunăstarea, protecţia drepturilor şi educaţia copiilor. Cu ocazia aceasta, compania a lansat şi un concurs de proiecte sociale, al cărui câştigător a fost ONG-ul SOS Satele Copiilor România cu proiectul Oportunităţi egale pentru copii vulnerabili – ”Educaţie şi grijă, o şansă pentru o viaţă mai bună”. Magazinul IKEA s-a implicat în susţinerea financiară a proiectului câştigător cu suma de 30.000 de euro.

ikea logo

Scopul proiectului a fost să ofere cele mai bune oportunităţi de dezvoltare copiilor cu vârste până în 18 ani, din jurul Bucureştiului, prin îngrijire socială şi suport educativ.

Până în acest moment, 330 de copii au primit ajutorul celor de la SOS Satele Copiilor România.

Activităţi principale desfăşurate în cadrul proiectului:

 • Au fost înfiinţate încă 30 de locuri în Grădiniţa SOS Satele Copiilor prin echiparea camerelor cu paturi, saltele şi lenjerii de pat noi.
 •  În septembrie, toţi copii care erau la vârsta potrivită pentru a merge la şcoală au primit ghiozdane cu toate rechizitele necesare.
 • În octombrie au fost organizate diferite activităţi pentru copii: plimbări în parc, vizite la muzeu sau workshop-uri în care copiii au învăţat lucruri noi.
 • În noiembrie, un grup de copii a participat la un curs de pictură.
 •  În decembrie, copiii au particiat la activităţi legate de sărbătorile de iarnă. Desigur, Moş Crăciun a fost şi el prezent.

Astfel de activităţi le-au dat celor mici oportunitatea să cunoască oameni noi, să socializeze şi să-şi lărgească chiar şi grupul de prieteni.

Câteva din rezultatele de care ne bucurăm alături de SOS Satele Copiilor:

 • Prin ajutorul primit în cadrul acestui proiect, ONG-ul reuşeşte să prevină separarea copiilor de către familiile lor. Toți cei 330 de copii înscriși în proiect vor rămâne alături de părinții lor.
 • Fiecare copil a fost înscris la un doctor de familie.
 • 95% dintre părinţi au avut acces la consulturi periodice de sănătate.
 • Toate familiile care fac parte din program au primit consiliere socială şi psihologică.
 •  Adulţii sunt ajutaţi să-şi dezvolte abilităţile parentale.
 •  50% dintre familii şi-au îmbunătăţit condiţiile de trai.
 • Părinţii au primit sfaturi şi suport pentru a-şi găsi, dar şi pentru a-şi menţine slujba.

Planurile din următoarea perioadă includ pregătirea unor noi locuri în program pentru alte familii.

Susţinerea acestui proiect reprezintă pentru compania IKEA doar începutul Angajamentului IKEA România faţă de Comunitate. Cu grijă pentru oameni şi mediu, compania va dedica resurse pentru a oferi şi pe viitor suport comunităţii din care face parte.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.