Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 30.000 de romani s-au implicat in campania UNICEF Impreuna pentru fiecare copil

0

 

Campania Impreuna pentru fiecare copil, initiata de UNICEF, in parteneriat cu TVR, a debutat in data de 10 iunie, in cadrul emisiunii O data-n viata, de la TVR1, prezentata de Iuliana Tudor. In urma campaniei s-au strans peste 60.000 de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru a sustine serviciile de sprijin pentru familii care au copii cu dizabilitati precum si servicii alternative institutiilor de stat pentru copiii deja institutionalizati – case de tip familial.

Pe parcusul a trei editii ale emisiunii O data-n viata, telespectatorii au putut urmari cazurile a nouă copii cu dizabilitati intelectuale si motorii care au beneficiat de sprijin pentru a-si indeplini dreptul la o viata normala. Mai mult de 30.000 de romani au fost sensibilizati de povestile acestora si au facut donatii pentru ca mai multi copii cu dizabilitati din Romania sa poata primi ajutor specializat.

 

„Pentru fiecare copil, fericirea se traduce prin cateva lucruri simple: sa traiasca alaturi de cei dragi, sa fie iubit, incurajat si protejat, sa mearga la scoala si sa aiba prieteni. Pentru un copil cu dizabilitati, toate aceste lucruri sunt, mai curand, vise. Campania UNICEF de strangere de fonduri si-a propus sa ajute ca acesti copii sa-si indeplineasca visul unei vieti normale. Suntem recunoscatori tuturor oamenilor care au sustinut aceasta campanie si celor care au facut donatii”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.

Donatiile, in valoare de peste 60.000 de euro, vor fi folosite pentru a spijini integrarea in comunitate si asistenta adecvate pentru un trai decent al copiilor cu dizabilitati intelectuale sau motorii. Astfel,  campania Impreuna pentru fiecare copil, isi va indeplini obiectul de a creste accesul si calitatea serviciilor dedicate pentru aceasta categorie, care poate deveni extrem de vulnerabila.

Timp de trei saptamani, numeroase personalitati au sustinut cauza campaniei Impreuna pentru fiecare copil, participand la emisiunea Iulianei Tudor, de la TVR1. Printre acestea se numara Principesa Lia, Nicola, Olimpia Panciu, Aurel Ticleanu,  Marina Supra si Narcis Iustin Ianau, celebrul adolescent contratenor.

Cristian Ispas, director general Fundatia Motivation, a participat la emisiune explicand beneficiile si progresele inregistrate de copii cu dizabilitati in casutele de tip familial care apartin fundatiei. Campaniei initiate de UNICEF s-a alaturat Elena Tudor, director general pentru protecţia copilului MMFPS sustinand importanta serviciilor comunitare pentru copiii cu dizabilitati. Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, a indemnat publicul sa doneze.

Fondurile rezultate in urma campaniei Impreuna pentru fiecare copil vor fi directionate catre sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilitati, astfel incat acestea sa nu fie nevoite sa se separe de copii si pentru a le asigura protectia si sprijinul necesar. De asemenea, donatiile vor contribui la sustinerea serviciilor de protectie specializata (in case de tip familial create de organizatii neguvernamentale)  pentru  acei copii cu nevoi speciale care  nu au familie si care au trait in institutii nepotrivite pentru dezvoltarea lor.

UNICEF si TVR le multumesc tuturor partenerilor care au susţinut derularea campaniei: operatorii de telefonie mobila Orange, Vodafone, Cosmote, companiei Romtelecom, care au facut posibila alocarea numerelor si partenerului strategic BRD – Groupe Societe Generale.

*

UNICEF este recunoscut la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. In Romania, UNICEF a contribuit la dezvoltarea de politici pentru a asigura drepturile copiilor vulnerabili si marginalizati. Organizatia a dezvoltat mai multe programe pilot pentru a spori bunastarea copiilor. In Romania, UNICEF colaboreaza cu reprezentanti ai sectorului privat, dar si cu persoane fizice, dezvoltand proiecte pentru copiii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.