Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 200 de tineri participa la dezbaterea problemelor actuale cu care se confruntă omenirea

0

Peste 200 de tineri acceptă provocarea BISMUN 2013!

 

Conferința BISMUN, cel mai mare proiect de simulare ONU din România, a ajuns la cea de a cincea ediție! Conferințele BISMUN au fost organizate anual de către Asociația Tineretul ONU din România, în colaborare cu Senatul României şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Sistemului ONU din România şi al Universității din Bucureşti.

BISMUN 2013 reprezintă, pe scurt, celebrarea valorilor ONU, dezbaterea problemelor actuale cu care se confruntă omenirea prin prisma viziunii inovative a unor studenți, reuniți în şapte comitete, subiecte politice de actualitate, şase zile de simulare a procedurilor ONU şi şase nopți de evenimente sociale multiculturale. Bucharest International Student Model United Nations reprezintă, aşa cum şi numele sintetizează, o conferință de tip MUN. Aceste conferințe au o tradiție îndelungată, bucurându-se de aprecierea universităților prestigioase de pe întregul mapamond.

Conferința BISMUN 2013 va avea loc la Palatul Parlamentului, Bucureşti, în perioada 20-25 Martie 2013 şi va reuni un număr aproximativ de 230 de participanți atât din România, cât şi din străinatate.

Tema principală a conferinței din acest an este „Reshaping diplomacy in a world of continuous change”, fiind aleasă datorită importanței conceptului de diplomație în dezvoltarea socială, economică şi politică a secolului XXI.

Ca orice conferință de tip MUN, BISMUN 2013 presupune simularea a şapte Comitete ONU de către participanții care joacă rolul unor delegați. Pe parcursul a şase zile, aceştia vor intra în roluri de diplomați şi vor avea responsabilitatea de a reprezenta politicile, interesele şi obiectivele unui stat. În fiecare sesiune de Comitet, tinerii vor participa la diferite activități specifice procesului decizional al organismului simulat, precum susținerea de discursuri, angrenarea în dezbateri, negocierea principiilor şi elaborarea, redactarea şi votarea de rezoluții.

poza1 BISMUN 2012În cadrul Conferinţei BISMUN 2013 vor fi simulate următoarele consilii/comitete: Consiliul de Securitate al ONU, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, ECOSOC,  Comisia I a Adunării Generale (DISEC), Comisia a IV -a a Adunării Generale (SPECPOL),  Comisia a VI-a a Adunării Generale (Legal Committee), Comitetul Istoric, Adunarea Generală a ONU (Opening and Closing Ceremony).

Printre obiectivele principale ale Conferinței, se numără şi stimularea democrației participative în rândul tinerilor, informarea lor cu privire la mecanismele decizionale ale ONU şi UE şi totodată, conştientizarea importanței rolului ONU şi UE de către aceştia.

Prin intermediul Conferinței, dar nu numai, Asociația Tineretul ONU din România îşi doreşte să promoveze multiculturalismul, să combată discriminarea şi nu în ultimul rând, să încurajeze înțelegerea reciprocă între tinerii din diferite țări.

Banner 300x250

De asemenea, prin implicarea în această Conferință, participanții au ocazia să-şi îmbogățească cunoştințele în ceea ce priveşte relațiile internaționale, drepturile omului, politică externă şi economie politică.

Conferința BISMUN 2013 reprezintă un mediu propice în care studenții pot să dezbată probleme stringente cu care se confruntă comunitatea internațională, să îşi exerseze spiritul civic şi în acelaşi timp să interacționeze cu persoane din mediul academic.

Pentru cei interesați, Asociația Tineretul ONU din România a deschis deja perioada de înscrieri pentru Conferinţa BISMUN 2013. Aplicațiile pot fi depuse între 14 ianuarie şi 10 martie. Aceasta va decurge în două etape, iar aplicaţiile vor fi acceptate în ordinea primirii lor. Mai multe detalii legate de modalitatea de înscriere ca participant există pe http://bismun.com/, în secţiunea “Registration”.

Asociația Tineretul ONU din România (fosta Asociație BISMUN) este o organizație neguvernamentală, constituită cu scopul de a promova şi încuraja valorile şi activitățile ONU în rândul tinerilor români, societății româneşti şi comunității internaționale. Pentru a-şi atinge scopurile, organizația realizează seminarii, conferințe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axându-se însă asupra organizării unei conferințe anuale de tip MUN – Conferința BISMUN.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.