Peste 200 de angajaţi ai GSK România au pus zâmbete pe feţele a aproape 400 de copii din medii defavorizate

0

Peste 200 de angajaţi ai GSK România au pus zâmbete pe feţele a aproape 400 de copii din medii defavorizate

  • Angajaţii GSK din România şi din toată lumea îşi dedică o zi lucrătoare pe an acţiunilor de voluntariat, în cadrul “Orange Day”, eveniment aflat la a treia ediţie;
  • Anul acesta, angajaţii din România ai GSK şi-au dedicat ziua de voluntariat copiilor, lucrând alături de partenerii de la Salvaţi Copiii România şi de United Way România pentru a aduce un zâmbet pe chipurile micuţilor.

 

Peste 200 de angajaţi ai GlaxoSmithKline (GSK) România şi ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România au participat, în perioada 27 iunie – 8 iulie, la  “Orange Day”, eveniment anual dedicat voluntariatului, cu ocazia căruia angajaţii companiei se implică în sprijinirea comunităţilor locale care au nevoie de ajutor. Anul acesta, voluntarii GSK au petrecut o zi cu copiii din mediile defavorizate din Bucureşti şi din ţară, în grădiniţele şi centrele educaţionale ale Salvaţi Copiii România. De asemenea, angajaţii GSK au reamenajat spaţiul de joacă din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Bucureşti, precum şi din două centre de servicii sociale din Cluj Napoca, alături de United Way România.

În total, angajaţii GSK s-au implicat în acţiuni de voluntariat în 23 de centre educaţionale şi gradiniţe din ţară, ajutând astfel aproape 400 de copii. Acţiunile desfăşurate de angajaţii GSK fac parte din preocuparea constantă a companiei farmaceutice pentru sănătatea mamei şi a copiilor, dar şi pentru a aduce beneficii reale comunităţilor din România care au nevoie de ajutor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate cu ocazia „Orange Day” în Capitală, peste 80 de angajati GSK au participat la reabilitarea locului de joacă din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului unde sunt internaţi, zilnic, un număr de 210 copii. Alături de organizaţiile United Way şi Fundaţia Inocenţi, voluntarii GSK au curăţat şi igienizat parcul, au săpat buruienile şi au plantat un gard viu, au reparat şi vopsit băncile, leaganele şi gardul care împrejmuieşte parcul. De asemenea, au fost instalate coşuri de gunoi şi mobilier nou şi, în schimb, au fost îndepărtate trunchiuri de copac şi o alee din beton, precum şi multe alte materiale care erau periculoase pentru copii. Acum, copiii internaţi la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Bucureşti sunt întâmpinaţi de un loc de joacă curat, prietenos şi mult mai sigur.

 

”Munca partenerilor noştri va fi răsplătită în fiecare zi de zâmbetele copiilor internaţi în spitalul nostru. Pentru orice copil din lume, jocul reprezintă cel mai de preţ lucru, prin care ei se pot exprima şi pot învăţa lucruri noi. În plus, pentru copiii din spitalul nostru, joaca reprezintă o modalitate de a trece mult mai uşor peste o perioadă foarte neplăcută pentru ei şi pentru părinţii lor – lupta cu bolile şi internarea în spital. După trei zile de muncă, voluntarii au reuşit să transforme acest parc”, a declarat conf. dr. Nicolae Suciu, managerul Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”, din Bucureşti.

În colaborare cu Salvaţi Copiii România, echipele de voluntari ai GSK au mers în grădiniţele şi centrele educaţionale ale organizaţiei non-guvernamentale din Capitală şi din ţară, unde copiii participă la activităţi educaţionale menite să-i ajute în pregătirea de dinainte de începerea şcolii. Voluntarii le-au povestit celor mici despre importanţa unei igiene corecte şi i-au implicat pe aceştia în jocuri educaţionale prin care au învăţat despre periajul corect al dinţilor şi despre alte obiceiuri sănătoase. Apoi, copiii s-au bucurat de activităţi recreative, precum vizita la gradina zoologică, la film sau la teatru.

 

“Copiii din centrele noastre au fost foarte receptivi la activităţile derulate. Ei sunt întotdeauna dornici să înveţe lucruri noi, să fie expuşi unor experienţe noi şi să fie ajutaţi astfel încât să poată face faţă cu bine activităţilor şcolare. Cu mult suflet, voluntarii au reuşit să-i atragă pe copii în activităţi educaţionale diverse, dar să-i şi recreeze, mergând cu ei în locuri în care, în general, aceşti copii nu ajung. Filmul sau teatrul nu reprezintă ceva ce copiii din mediile defavorizate să întâlnească foarte des şi a fost o surpriză foarte plăcută pentru ei această experienţă”, a declarat Liliana Bibac, coordonatorul evenimentului din partea Salvaţi Copiii România.

 

 

Voluntarii GSK au participat la astfel de acţiuni în cadrul grădiniţelor estivale sau ale centrelor educaţionale Salvaţi Copiii România din Bucureşti, Bacău, Brăila, Buzău, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Slatina, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.

Iar alături de United Way România, la Cluj-Napoca, angajaţii GSK s-au implicat timp de 2 zile în acţiuni caritabile, renovând un centru de zi care se ocupă de recuperarea şi educaţia a 23 de copii cu dizabilităţi neuro-motorii şi autism. Astfel, voluntarii GSK au reuşit să  aducă multă fericire pe chipurile unor copii care de prea multe ori nu se pot bucura de copilarie din cauza grijilor zilnice şi situaţiei materiale precare cu care se confruntă ei şi familiile lor.

 

“Este al treilea an consecutiv în care participăm la acţiuni de voluntariat în cadrul Orange Day, o zi plătită de companie, în întreaga lume şi inclusiv în România, în care angajaţii GSK se dedică voluntariatului. Ne-am implicat din tot sufletul în proiectele desfăşurate în Bucureşti şi în 17 localităţi din ţară şi suntem fericiţi că am reuşit să aducem zâmbete pe feţele a aproape 400 de copii, alături de partenerii noştri, Salvaţi Copiii România şi United Way România, cu atât mai mult cu cât una dintre preocupările principale ale GSK în România vizează sănătatea mamei şi a copilului”, a spus Andreia Cucu, PR&Comunication Manager GSK România.

 

În cadrul ediţiei anterioare a Orange Day, din 2010, angajaţii GSK au reamenajat grădina de 10 hectare a Spitalului de Ortopedie, Traumatisme şi Recuperări din Eforie Sud. În 2009, angajaţii companiei farmaceutice s-au implicat în acţiuni de donare de sânge, dar şi în acţiuni administrative la Hospice Casa Speranţei din Braşov, care are nevoie permanent de fonduri pentru îngrijirea pacienţilor cu boli terminale şi a copiilor cu speranţă limitată de viaţă.

Mai mult, în cadrul preocupării constante pentru sănătatea mamei şi a copilului, GSK derulează în România, alături de Salvaţi Copiii şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, proiectul “Fiecare copil contează”, un amplu program de reducere a mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani. În acelaşi timp, angajaţii GSK sunt contribuitori constanţi la campaniile de strângeri de fonduri ale United Way, prin care mii de români – copii, bătrâni, persoane fără adăpost sau cu dizabilităţi – au fost ajutaţi să ducă o viaţă mai bună.

GlaxoSmithKline –  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică imbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.