Peste 16 milioane de euro pentru protejarea, conservarea și accesul publicului la patrimoniul cultural și natural românesc!

0

COMUNICAT DE PRESĂ

privind deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare
în cadrul Programului PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al Programului PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, lansat în noiembrie 2013.

Programul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014 și reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanțare nerambursabile pentru sectorul cultural din România.
Sprijinul financiar nerambursabil are o  valoare totală de 16.470.588 euro (85% este acordat de statele donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15 % reprezintă cofinanțarea asigurată de la bugetul național) și este destinat proiectelor care au ca obiect protejarea, restaurarea, conservarea și facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural și natural românesc.

În acest context, Ministerul Culturii anunță deschiderea, în data de 6 ianuarie 2014, a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele mari și pentru schema de granturi mici.

Call SMALL GRANT SCHEME PA16RO12 _ ROMANA

Call text large projects PA16RO12 _ ROMANA

Sesiunea se va încheia în data de 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru schema de granturi mici.

Valoarea asistenței financiare nerambursabile aferentă proiectelor mari este de 9.821.004 euro, iar cea aferentă schemei de granturi mici este de 1.176.470 euro.

Solicitanții eligibili sunt instituțiile publice, ONG-urile din domeniul patrimoniului cultural sau al minorităților etnice, cultele și asociațiile religioase legal recunoscute, precum și instituțiile de învățământ superior sau de cercetare.

Activitățile ce vor fi finanțate în cadrul proiectelor vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural, amenajarea zonelor de protecţie a obiectivelor de patrimoniu, precum și crearea infrastructurii pentru digitizarea resurselor culturale. Programul dorește să susțină activități de conservare și promovare a patrimoniului imaterial al comunităților etnice și culturale, inclusiv a populației rome.

Informații detaliate privind Ghidul solicitantului și depunerea cererilor de finanțare sunt disponibile pe pagina web dedicată Programului – www.fonduri-patrimoniu.ro – începând cu data de 6 ianuarie 2014.

Așteptăm, cu interes, un număr cât mai mare de proiecte creative, care să contribuie la dezvoltarea comunităților și să pună în valoare patrimoniul cultural și natural din România.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului

ministerul culturii

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează