Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 16 milioane de euro pentru protejarea, conservarea și accesul publicului la patrimoniul cultural și natural românesc!

0

COMUNICAT DE PRESĂ

privind deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare
în cadrul Programului PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al Programului PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, lansat în noiembrie 2013.

Programul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014 și reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanțare nerambursabile pentru sectorul cultural din România.
Sprijinul financiar nerambursabil are o  valoare totală de 16.470.588 euro (85% este acordat de statele donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15 % reprezintă cofinanțarea asigurată de la bugetul național) și este destinat proiectelor care au ca obiect protejarea, restaurarea, conservarea și facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural și natural românesc.

În acest context, Ministerul Culturii anunță deschiderea, în data de 6 ianuarie 2014, a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele mari și pentru schema de granturi mici.

Call SMALL GRANT SCHEME PA16RO12 _ ROMANA

Call text large projects PA16RO12 _ ROMANA

Sesiunea se va încheia în data de 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru schema de granturi mici.

Valoarea asistenței financiare nerambursabile aferentă proiectelor mari este de 9.821.004 euro, iar cea aferentă schemei de granturi mici este de 1.176.470 euro.

Solicitanții eligibili sunt instituțiile publice, ONG-urile din domeniul patrimoniului cultural sau al minorităților etnice, cultele și asociațiile religioase legal recunoscute, precum și instituțiile de învățământ superior sau de cercetare.

Activitățile ce vor fi finanțate în cadrul proiectelor vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural și natural, amenajarea zonelor de protecţie a obiectivelor de patrimoniu, precum și crearea infrastructurii pentru digitizarea resurselor culturale. Programul dorește să susțină activități de conservare și promovare a patrimoniului imaterial al comunităților etnice și culturale, inclusiv a populației rome.

Informații detaliate privind Ghidul solicitantului și depunerea cererilor de finanțare sunt disponibile pe pagina web dedicată Programului – www.fonduri-patrimoniu.ro – începând cu data de 6 ianuarie 2014.

Așteptăm, cu interes, un număr cât mai mare de proiecte creative, care să contribuie la dezvoltarea comunităților și să pună în valoare patrimoniul cultural și natural din România.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului

ministerul culturii

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.