Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 16.000 de cetățeni cer protejarea Inspectorului Pădurii

0

Peste 16.000 de cetățeni s-au alăturat campaniei pentru salvarea Inspectorului Pădurii, în doar 24 de ore de la lansare. Ministerul Apelor și Pădurilor a anunțat că portalul inspectorulpadurii.ro nu va mai beneficia de mentenanță și nu va mai fi actualizat. Cu alte cuvinte, el devine inutilizabil.

Campania a fost inițiată de comunitatea de-clic împreună cu Agent Green. Prin intermediul acesteia, cetățenii solicită ministrului Apelor și Pădurilor, Doina Pană, să nu blocheze accesul la singurul instrument care poate verifica legalitatea transporturilor de lemn. Detaliile campaniei pot fi găsite integral aici: http://campanie.de-clic.ro/inspectorul-padurii

35651056520_9c08b41d41_c

Eficiența Inspectorului Pădurii a fost amplu demonstrată: infracțiunile forestiere au scăzut cu aproape 47% în doar un an de la lansare. Jumătate din transporturile ilegale de lemn au fost identificate de către public, prin intermediul acestui instrument.

”Prin desființarea indirectă a Inspectorului Pădurii, ministerul dă dovadă de rea credință, în condițiile în care 40% din camioanele care transportau lemn tăiat ilegal au fost depistate de cetățeni prin intermediul acestei aplicații.” – a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic

Gabriel Păun, președintele asociației Agent Green, a declarat: ”Tăierile ilegale continuă. Se fac transporturi multiple cu aceleași acte. Depozitele de lemne sunt total scăpate de sub control. Acolo se albește lemnul tăiat illegal. Prorogarea HG-uli pentru operaționalizarea Inspectorului Pădurilor a fost primul semn că Guvernul încurajează furtul. Oprirea sa anulează toate eforturile românilor și îi lasă fără nicio șansă de a-și apăra pădurile.”

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.