Peste 15.500 de tineri români au obținut un loc de muncă prin intermediul programului „Alliance for YOUth”, lansat de Nestlé

0

„Alliance for YOUth”, program inițiat de compania Nestlé, din dorința de a contribui la ameliorarea situației privind șomajul la nivel european, le-a oferit tinerilor români sub 30 de ani accesul la 15.558 de locuri de muncă permanente, 644 de stagii de practică plătită și 227 de evenimente de dezvoltare.

alliance-for-youth-romania

Inițiativa europeană “Alliance for YOUth” a fost lansată în România în 2014 și este un parteneriat curajos între Nestlé și partenerii săi de afaceri, care vizează combaterea șomajului în rândul tinerilor sub 30 de ani. Această inițiativă vine ca un răspuns la statisticile îngrijorătoare privind rata șomajului în rândul tinerilor, la nivel european, problema fiind una uriaşă pentru Uniunea Europeană, în special în oraşele mari din sudul Europei, unde rata de şomaj în rândul tineretului poate ajunge chiar și până la 50%.

În cei doi ani de la lansarea în România, “Alliance for YOUth” le-a facilitat tinerilor români accesul la 15.558 de joburi permanente, 644 de stagii de practică plătită cu o durată de 3-12 luni și 227 de evenimente de dezvoltare, la nivel național. Dincolo de aceste cifre obținute în România, atât locurile de muncă, cât și stagiile de practică plătită au oferit tinerilor sub 30 de ani ocazia de specializare în toate domeniile în care activează partenerii din Alianță: marketing, finanțe, vânzări, publicitate, logistică, resurse umane, IT etc.

În cadrul evenimentelor de dezvoltare susținute de profesioniștii din cadrul Alianței, tinerii au avut ocazia să participe la cursuri din trei zone de interes: dezvoltare personală, dezvoltarea carierei și dezvoltare profesională. Printre cursurile puse la dispoziția acestora pot fi amintite cursuri de inteligență emoțională, leadership, gestionarea timpului și consiliere personală, ateliere pe teme de carieră dezvoltate și folosite la nivel european de toți partenerii din Alianță, de la “Cum să compui un CV perfect” la “Cum să te prezinți la interviu”, ateliere de marketing, finanțe, resurse umane etc.

“Ne bucură mult succesul acestui proiect și interesul acordat de tinerii români cursurilor. Pentru perioada 2017-2020, atât la nivel de companie, cât și la nivel de Alianță, vom continua să ne concentrăm eforturile pe cei trei piloni care și-au dovedit succesul în perioada 2014-2016 – Angajare, Calificare, Dezvoltare. Ne propunem să facem cel puțin la fel de multe lucruri pentru tinerii din România, fie că este vorba despre oferirea de locuri de muncă temporare sau permanente, stagii de practică plătită sau investirea de resure în evenimente de dezvoltare.”, declară Hervé de Froment, Country Manager Nestlé România.

 

Obiective la nivel european

La nivel european, începând cu anul 2014 până în prezent, companiile membre “Alliance for YOUth” au oferit instruire şi locuri de muncă pentru 115.000 de tineri europeni. Mai mult, până în 2020, membrii Alianței își propun să ofere alte 230.000 de noi oportunități, potrivit obiectivelor asumate în cadrul celei mai recente întâlniri din Parlamentului European, la care au luat parte și Comisarul European pentru ocuparea forţei de muncă, Marianne Thyssen, membrii ai Parlamentului European, organizaţii de tineret și companii din sectorul educaţiei.

În prezent, programul “Alliance for YOUth” reuneşte peste 200 de companii mari şi mici la nivel european, ce au înfiinţat peste 600 de sisteme de învăţare duale în întreaga Europă și au organizat 10.000 de ateliere, în vederea pregătirii tinerilor absolvenți pentru interviurile de job sau în vederea susținerii lor pentru a intra pe piaţa locurilor de muncă. Schemele educaționale duale, ce se află pe lista de priorități a membrilor Alianței, combină diploma obținută din învăţământul superior cu formarea profesională şi sunt deja deplin integrate în programa şcolară în țări precum Germania sau Austria. Scopul Alianţei este de a extinde această practică pentru restul Europei.

 Despre “Alliance for YOUth”

“Alliance for YOUth”, program lansat de Nestlé în 2014, are ca principal obiectiv dezvoltarea unor serii de inițiative profesionale, pentru a oferi tinerilor experienţă de muncă semnificativă şi stagii de pregătire. Companiile care fac parte din program își mobilizează, de asemenea, angajaţii pentru a ieşi în comunitate şi a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru locul de muncă, prin oferirea de sfaturi practice, informații cu privire la CV şi pregătire pentru interviul de angajare. Partenerii “Alliance for YOUth” sunt membri activi ai Alianţei Europene pentru Ucenicie a Comisiei Europene, promovând programele de ucenicie şi stagiu din pozitia de ambasadori activi ai formării vocaţionale în Europa.

 

Printre partenerii la nivel european se numără compania de recrutare Adecco, asigurătorul AXA, grupul international din domeniul alimentar Cargill, grupurile logistice CHEP şi DS Smith, furnizorul de energie ENGIE, compania de consultanță EY, compania care deține și operează rețeaua de socializare Facebook, firma de parfumuri și arome Firmenich, compania Google, retailerul METRO GROUP, producătorul de alimente și băuturi Nestlé, grupul de companii de măsurare a audiențelor Nielsen, agentia de comunicare Publicis Groupe, firma de tehnologie Salesforce, compania de produse chimice şi materiale avansate Solvay, platforma de socializare Twitter şi firma internațională de avocatură White & Case. Până în prezent, peste 200 companii din Europa s-au alăturat “Alliance for YOUth”.

goo.gl/OnrQjE

La nivel local, printre parteneri se numără: Adeco, Cargill, Catalyst, Chep, DS Smith, Engie, EY, FM Romania, Google, Grup 7, Metro, Nielsen, Publicis, SC Spar Business Ideas Provider SRL. Alături de acești parteneri, Nestlé a pornit la drum cu obiective ce au fost cu mult depășite, programul devenind o adevărată mișcare socială. Printre obiectivele programului la nivel local se numără: angajarea a minimum 2.500 de tineri sub 30 de ani, crearea a 200 de stagii de practică plătită, cu o durată de 3-12 luni și organizarea unor ateliere de pregătire ce vizează creșterea eligibilității la angajare a tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.