Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 12 milioane de copii au o șansă la educație cu ajutorul IKEA Foundation, Salvați Copiii și UNICEF

0

Campania Jucăriilor de Pluș de anul acesta a demonstrat puterea copiilor de a ajuta alți copii. Cei mai vulnerabili oameni din lume, copiii din zone defavorizate, vor primi o șansă la educație datorită unor prichindei talentați care și-au pus creativitatea în joc. Zece personaje colorate au fost transformate în jucării de pluș în cadrul unei competiții de desen organizate în toate magazinele IKEA din lume. Albert, un băiețel din România, s-a aflat printre cei zece câștigători și a avut ocazia să ajute milioane de copii. Pentru fiecare liliac de pluș desenat de el, dar și pentru celelalte jucării cumpărate, IKEA Foundation a donat un euro către Salvați Copiii și UNICEF.

IKEA_Jucarii de plus

În perioada 1 noiembrie – 26 decembrie 2015, vizitatorii magazinului IKEA din București au cumpărat 48.371 de jucării de pluș și cărți de povești, situând magazinul IKEA din România pe locul al 29-lea între toate cele peste 300 de magazine IKEA din lume participante la această campanie globală. Pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate pe durata Campaniei Jucăriilor de Pluș, IKEA Foundation va dona câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de Salvați Copiii și UNICEF.

Din 2003, Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație a contribuit la donarea a 88 de milioane de euro către Salvați Copiii și UNICEF, crescând gradul de prezență la școală în rândul celor mai marginalizați și vulnerabili copii. Fondurile au fost investite și în pregătirea profesorilor, manuale și îmbunătățirea sistemelor de protecție a copiilor în școli și comunități.
Acum, peste 12 milioane de copii din 46 de țări au parte de școli mai bune, profesori și manuale datorită parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Salvați Copiii și UNICEF.

„Educația este cea mai solidă cale ce duce către ieșirea din sărăcie. Toți copiii au dreptul la educație, dar foarte mulți sunt încă neglijați. Parteneriatul de 13 ani cu Salvați Copiii și UNICEF ne-a ajutat să abordăm strategic această problemă și să investim în îmbunătățirea calității educației în unele dintre cele mai sărace comunități din lume. Suntem foarte recunoscători clienților IKEA și angajaților care au lucrat din greu pentru a transforma dreptul la educație în realitate pentru 12 milioane de copii,” declară Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

Cu susținerea IKEA Foundation, Salvați Copiii a lucrat în 17 țări din Asia și Europa pentru a oferi oportunități de educație pentru copiii care au renunțat la școală, a îmbunătățit mediul de învățare și a instruit profesorii să folosească metode centrate pe copii, non-violente și inclusive.

„Educația este un drept al omului și modalitatea în care îi pregătim pe copii cu abilitățile și cunoștințele de care au nevoie să reușească în lume. De asemenea salvează vieți, protejează și construiește pacea. Noi, la Save the Children, suntem extrem de recunoscători pentru parteneriatul pe care îl avem cu IKEA Foundation și susținerea pe care o primim din partea angajaților și clienților IKEA din toată lumea. Împreună, i-am ajutat enorm pe copiii cu dizabilități și pe copiii din grupurile etnice minoritare, iar Salvați Copiii nu se va opri până ce toți copiii vor avea oportunitatea să învețe,” spune David Skinner, Director al Inițiativei Globale pentru Educație Save the Children.

În România, două dintre cele mai vulnerabile grupuri sunt copiii de etnie Roma și copiii cu probleme de sănătate mintală. Salvați Copiii lucrează la proiecte de dezvoltare a abilităților parentale, servicii de consiliere și îmbunătăţire a competenţelor de evaluare şi intervenţie pentru profesori. 9.200 de familii sunt acum pregătite să aibă grijă de nevoile emoționale și de dezvoltare ale copiilor și 653 de copii preșcolari de etnie Roma au participat la grădinițe estivale.

„Este foarte important pentru un copil să beneficieze de educaţie preşcolară, pentru că în primii ani de viaţă copilul are un potenţial uriaş de învăţare ce trebuie fructificat. Prin programul susţinut de IKEA Foundation – „Șanse egale pentru toți copiii într-o societate fără discriminare”, Salvaţi Copiii a oferit servicii educaţionale copiilor vulnerabili din mai multe localităţi din ţară. 97% dintre ei au fost integraţi apoi în învăţământul primar şi sunt monitorizaţi pe termen lung. Mulțumim IKEA pentru sprijinul pe care ni-l acordă prin acest proiect și mulțumim și celor care cumpără jucăriile din magazinele IKEA,” a declarat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

„UNICEF mulțumește IKEA Foundation, angajaților și clienților IKEA care în ultimii 13 ani au contribuit la transformarea vieților copiilor prin educație,” declară Josephine Bourne, UNICEF Global Chief of Education. „Vom continua aceste activități, astfel încât mai mulți copii vulnerabili și marginalizați să aibă oportunitatea să își creeze un viitor mai bun pentru ei și familiile lor prin educație”, adaugă Josephine Bourne.

După încheierea Campaniei Jucăriilor pentru Educație, IKEA Foundation își va continua angajamentul pentru Salvați Copiii și UNICEF prin granturi continue în Europa de Est, Africa sub Sahariană și Asia pentru proiecte de educație, îngrijirea și dezvoltarea preșcolarilor, protecția copilului, adolescenți și ajutor umanitar.

Despre Compania IKEA
IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd. IKEA Group are 330 de magazine în 28 de țări. În plus, sunt peste 40 de magazine în regim de franciză în afara IKEA Group. IKEA Group a avut 771 milioane de vizite în anul fiscal 2015 și 1.9 miliarde de oameni au vizitat IKEA.com www.ikea.com
Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.IKEA.ro.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Despre UNICEF România
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.