Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de liceeni și studenți participă azi la cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri

0

Junior Achievement România lansează o nouă provocare

Peste 100 de liceeni și studenți participă azi la cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri

Peste 100 de liceeni și studenți din București și din țară participă azi la finala celei mai mari competiții de antreprenoriat dedicată tinerilor din România – ”Compania anului 2015”, organizată de Junior Achievement (JA) România.

Compania_1

Tinerii concurează cu 40 de start-up-uri din diverse domenii de activitate, propunând soluții medicale inovatoare, produse culturale, întreprinderi sociale, aplicații pentru smartphone și soft-uri educaționale, servicii pentru persoanele cu dizabilități, invenții hi-tech.

Echipele formate din tineri antreprenori își prezintă la standuri produsele sau serviciile propuse și au apoi patru minute la dispozitie pentru a convinge publicul și un juriu format din manageri și anterprenori de succes ca ideile lor sunt viabile.

Participanții de astăzi la maratonul inovației au fost selectați dintr-un număr de peste 400 de elevi și studenți din 25 de orașe ce au participat la incubatorul de afaceri BizzFactory, în care au avut oportunitatea să fie mentorați de profesioniști din business și să învețe cum să pregătească lansarea afacerii, cum să-și perfecționeze produsul sau serviciul, cum să facă planificări financiare și să atragă resurse și investitori.

Finaliștii competiției vor primi finanțări de peste 20.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerile și vor reprezenta România la finala europeană a competiției de la Berlin (elevi) și Lisabona (studenți).

Anul acesta propunem colaborarea între două programe de antreprenoriat care se desfășoară de ani buni în licee, uneori cu aceiași profesori și elevi: firma de exercițiu și compania pilot JA. ‎Încercăm să aducem simularea din firma de exercițiu în viața reală, cu riscurile și uneori eșecurile unui start-up. Experiența de o lună de incubare a peste 100 de companii pilot arată că suntem pe calea cea bună, dar încă departe de succesul programului in țările dezvoltate. Sunt convinsă că pentru tineri vor fi atractive nu numai participările la competițiile europene, dar și experiența și finanțările oferite ca premiu și investițiile potențiale”, a spus Ștefania Popp, CEO JA România.

În cadrul Innovation Day are loc o suită de evenimente dedicate antreprenoriatului și orientării în carieră, la care paricipă peste 300 de tineri din mai multe județe ale țării. Evenimentul a reunit:

Finala pentru România a competiției Compania anului 2015 – Peste 100 de liceeni și studenți au concurat cu 40 de start-up-uri ce vor crea locuri de muncă pentru ei și prietenii lor. Câștigătorii vor fi premiați miercuri, 27 mai 2015, pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei Investește în Educație! – Business Hall of Fame.

Job Shadow Day – Peste 100 de liceeni sunt instruiți și repartizați la 20 de companii și instituții publice, unde își vor petrece restul zilei pentru a descoperi ce opțiuni de carieră au în domeniul care îi pasionează.

Innovation Camp: Peste 60 de liceeni sunt provocați să găsească soluții pentru  reducerea abandonului școlar din comunitățile rurale utilizând tehnologia în educație.

Innovation Day este unul dintre cele cinci evenimente ale proiectului De la Firma de Exercițiu la Firma Reală. Prin antreprenoriat aduci valoare și locuri de muncă în comunitatea ta, implementat de Junior Achievement România și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, etică și responsabilitate socială și sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 121 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și datorită susținerii financiare din partea comunității de afaceri. Web: www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.