Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de inițiative din România au marcat ziua mondială a faptelor bune Giving Tuesday

0

România se alatură în 2017 mișcării internaționale Giving Tuesday și a sărbătorit pe 28 noiembrie, alături de alte 100 de țări, ziua mondială a faptelor bune.

În această zi, peste 100 de inițiative venite din partea a 60 de organizații, instituții, unități de învățământ, dar și acțiuni de strângere de fonduri și donații venite direct de la cetățeni au unit românii în gesturi de bine și fapte bune.

Primăria din Alba Iulia a mobilizat peste 20 de organizații și instituții locale, Radio România Cultural a devenit pentru o zi radioul Giving, Clubul Micilor Electroniști din Sibiu i-a învățat și pe cei mici să recondiționeze și să repare jucării. Crucea Roșie împreună cu Magazinul Carrefour din Alba Iulia au strâns alimente neperisabile pentru 5 familii nevoiașe, iar elevii din peste 20 de unități de învățământ din București și Alba Iulia au ajutat alți copii dar și vârstnici organizând târguri caritabile, vizite și colecte de fonduri, obiecte și cărți. Muzeul Național al Literaturii Române a donat deasemenea cărți. Bogdan Nicolai a fost barista pentru o zi în cadrul 5 to go Ion Brezoianu, iar toate vânzările au mers către Asociația “Bulgăre de Lumină”, pentru copiii cu autism. Gianina Corondan, Carmen Brumă, Veronica Soare, Cristina Hurdubaia și consilierul general la primăria capitalei Roxana Wring au dat tonul la gesturi de bine alături de prietenii lor.

Înscrise pe situl mișcării, inițiativele construiesc o hartă a binelui care a cuprins anul acesta, primul în care Giving Tuesday se sărbătorește oficial și în România, locuitorii, companiile, instituțiile și ONG-urile din Alba Iulia, Sibiu, Focșani, Brașov, Galați, Oltenița, Craiova, Cluj Napoca și București. Inima #GivingTuesdayRo a ajuns și pe Atlantic, pe velierul Andrew care traversează oceanul pentru copiii de la Help Autism.

Giving Tuesday se sărbătorește anual și este considerat un start al sezonului generozității. Parte din organizațiile non-profit au ales să lanseze, prin ambasadorii lor, campanii chiar în această zi. Eliza Nițescu strânge fonduri pentru a organiza 60 de petreceri pentru zilele de naștere și onomastice ale copiilor din spital sprijiniți de Asociația P.A.V.E.L., Andreea Vasile (blogger) susține campania „O Inimă” pentru reabilitarea secției de terapie intensivă de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” din București, iar maratonistul Andrei Gligor transformă kilometrii parcurși în ore de terapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist care învață cu specialiștii ATCA. Eforturile lor pot fi susținute în continuare prin donații directe sau prin SMS.

România devine a unsprezecea țară europeană în care oamenii sunt invitați să facă gesturi de bine. Giving Tuesday România este o inițiativă a Asociației Envision (dezvoltator Galantom) în parteneriat cu ARC (Asociația Pentru Relații Comunitare) și Asociația TechSoup România.

Parteneri media ai Giving Tuesday România sunt: Europa FM, Radio România Cultural, Știri ONG, România Pozitivă, Social Responsibility Magazine, IQads și SMARK.

Despre Asociația Envision

Asociația Envision România (www.envisionromania.org/) creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum Galantom.ro, Redirectionezdoilasuta.ro și Voluntariatul Schimbă, Envision România îți propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului non-guvernamental.

Despre ARC

ARC România (www.arcromania.ro) lucrează de peste 15 ani pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Lucrăm cu toți cei care caută resurse pentru a-și ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieți și construim mecanisme care să facă transferul acesta de resurse mai simplu și mai eficient.

Despre Asociația TechSoup România

TechSoup România (https://www.techsoup.ro/) oferă acces la produse software, cursuri și resurse de învățare pentru ONG-uri. Creată în 2010, TechSoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.