Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100.000 de cetățeni au semnat petiția “Toți pentru Justiție”

0

100.000 pentru Justiție

Peste 100.000 de cetățeni au semnat petiția “Toți pentru Justiție” a comunității Declic. Petiția poate fi accesată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/toti-pentru-justitie

Comunitatea Declic a creat #rezist și prin forța noastră comună, a zecilor de mii de membri, l-a transformat în simbolul protestelor din februarie. În ultimele luni, membrii comunității Declic au lucrat neîncetat pentru a convinge parlamentul să nu adopte Legile Justiției. Au luat parte la proteste unde au ridicat cu toții palmele Toți pentru Justiție, au fluierat hoția și mai nou, își concentrează atenția asupra senatorilor – prin audiențe și bannere care îi vizează în mod direct.

Duminică, 17 decembrie, membri ai comunității alături de alte zeci de cetățeni au luat parte, pe frig și ploaie, la Flashmobul România condamnată la tăcere. Video-ul flahmobului [1] ce a promovat în mod direct petiția, a dus la o explozie a numărului de semnături. În doar două zile, acesta a crescut cu aproximativ 50.000 de semnături.

Luni, 19 decembrie, petiția a fost citită în plen de Vicepreședintele senatului Mihai Goțiu. Textul petiției cere senatorilor ca în ziua votului să spună NU modificărilor aduse legilor justiției,  să fie de partea bună a istoriei, într-un moment în care este clar că se decide viitorul european al României.

În cadrul campaniei Toți pentru Justiție, 6000 de pancarte în formă de palmă au fost tipărite. Costul acestor pancarte a fost acoperit din donațiile a 1000 de membri Declic. Pancartele Toți pentru Justiție au fost ridicate la majoritatea protestelor din țară. Ieri au ajuns și în Senat unde au însoțit mesajul de protest al opoziției față de modul nedemocratic în care PSD/ALDE/UDMR au ales să treacă prin Parlament modificările la Legile Justiției.

Note

[1] https://www.youtube.com/watch?v=JVUCuMYtHJg&t=1s

[2] Găsiți aici întregul text al petiției: http://campanie.de-clic.ro/toti-pentru-justitie

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.