Peste 1 milion de euro pentru antreprenoriat social! fonduri-structurale.ro a lansat o nouă inițiativă de finanțare, acceleratorul de afaceri sociale Social Start-Up

0

fonduri-structurale.ro a lansat o nouă inițiativă de finanțare: Peste 1 milion de euro pentru antreprenoriat social!

Vrei să pornești un business „altfel”? fonduri-structurale.ro te ajută să faci primii pași în antreprenoriatul social!

Dacă ai o idee de afaceri focalizată pe impactul social, dacă urmărești mai degrabă rezolvarea unei probleme la nivelul comunității sau societății decât obținerea de profit, atunci această oportunitate ți se potrivește la fix. Alătură-te acceleratorului de afaceri sociale Social Start-Up al fonduri-structurale.ro, și vei putea să:

1. Înțelegi mai bine ce înseamnă antreprenoriatul social și de ce ar trebui să îl consideri ca opțiune de carieră și de dezvoltare

În următoarea perioadă echipa fonduri-structurale.ro îți stă la dispoziție atât online, cât și offline, cu răspunsuri la întrebările pe care le ai cu privire la antreprenoriatul social și oportunitățile oferite prin Social Start-Up.

Dacă dorești să participi la întâlnirile pe care le vor organiza, poți trimite datele tale de contact (prenume și nume, localitate și județ, telefon și email) pe antreprenoriat@fonduri-structurale.ro și mențiunea că ești interesat/ă de Social Start-Up.

2. Îți structurezi ideile într-un plan de afaceri

Începând cu luna martie 2020 vei putea participa la cursuri de antreprenoriat social, cu certificare națională, în cadrul cărora îți vei putea organiza și structura ideile într-un plan de afaceri. Cursurile sunt gratuite, iar înscrierile sunt deschise!

Poți aplica dacă:

 • Ai domiciliul sau reședința (viză de flotant) în oricare localitate cu excepția Bucureștiului și celor din județul Ilfov.

 • Ai o idee de afacere socială în domeniul non-agricol, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

 • Ai cel puțin studii medii absolvite (liceu).

 • Nu ai mai participat la cursuri de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager întreprindere socială” finanțate din fonduri nerambursabile.

 • Nu faci parte din categoia de tineri NEETs (tinerii NEETs sunt tinerii sub 24 de ani inclusiv care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională).

3. Găsești finanțare

Chiar în cadrul acceleratorului Social Start-Up ideea ta de afaceri poate găsi finanțare – cca. 100.000 euro/afacere, fonduri nerambursabile! În a doua jumătate a acestui an, după finalizarea cursurilor, va fi organizată competiția de planuri de afaceri Social Start-Up în urma căreia vor fi selectați antreprenori și afacerile sociale propuse de aceștia. Poți fi chiar tu unul dintre ei!

4. Îți îmbunătățești abilitățile de antreprenor

Dacă te vei număra printre antreprenorii selectați în urma competiției, vei intra într-un program de consiliere și mentorat personalizate pentru începerea și dezvoltarea afacerii.

5. Pornești și să dezvolți afacerea

Vei primi sprijin pe tot parcursul înființării afacerii și implementării planului de afaceri. Fonduri-structurale.ro îți va fi alături nu doar ca finanțator, ci și ca partener și sprijin constant astfel încât să-ți atingi obiectivele sociale și de business și să utilizezi finanțarea în bune condiții.

6. Găsești noi oportunități

Fonduri-structurale.ro crește deja o comunitate de peste 160 de start-up-uri pe care le sprijină și finanțează prin programele de accelerare pe care le derulează în prezent. Comunitatea va fi completată cu peste 30 de afaceri sociale în următorul an.  La acestea se adaugă rețeaua de experți și afaceri cu care fonduri-structurale.ro este în contact și comunitățile antreprenoriale și profesionale din care facem parte.

Scopul fonduri-structurale.ro? „Să dezvoltăm o comunitate antreprenorială vibrantă și să ne conectăm cu toții într-un ecosistem funcțional și generator de noi oportunități și idei!”.

Contact:

Email: antreprenoriat@fonduri-structurale.ro 

Site: www.fonduri-structurale.ro/social-startup

Social media:

 „Social Start-Up” este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale – Solidar Start-Up”.

Proiectul este implementat de fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) și are o durată de 36 de luni, desfășurându-se în perioada 1 octombrie 2019-30 septembrie 2022.

Detalii:

 • Valoarea totală eligibilă a proiectului: 7.265.165,17 lei, din care 7.156.215,94 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă.

 • Suma totală a finanțărilor acordate în cadrul proiectului sub formă de ajutor de minimis pentru înființarea de întreprinderi sociale noi: 5.086.180,00 lei (circa 100.000 euro/afacere).

 • Principalele rezultate așteptate:

  • 101 persoane instruite în tematica antreprenoriatului social (cursuri certificate de „Antreprenor în economie socială” și „Manager întreprindere socială”),

  • 1 concurs de planuri de afaceri derulat si minimum 11 planuri de afaceri selectate în vederea finanțării,

  • 11 întreprinderi sociale înființate și 11 antreprenori sociali sprijiniți prin finanțare și activități suport (finanțare, formare, consiliere și mentorat),

  • 55 locuri de muncă create de întreprinderile sociale înființate (cca. 5 locuri de muncă/afacere).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.