Pernigotti: Și un copil de 8 ani înțelege că schimbările climatice sunt reale

0

Luni, 26 iunie, Daniele Pernigotti a ținut la Seneca Anticafe, București o conferință despre schimbările climatice.

DSC_3831

Foto: Vlad Bîrdu

CINE ESTE DANIELE PERNIGOTTI?

Specialist în științe de mediu, cu experiență de peste 10 ani în jurnalismul de profil și 17 ani în consultanța de mediu, Daniele Pernigotti este autor a numeroase cărți și articole pe tema schimbărilor climatice. Prezent ca jurnalist de specialitate la cele mai recente ediții ale COP (Conferințele anuale ale Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice), Pernigotti a adus informații concrete și recente direct de la autoritățile din domeniu și le-a explicat pe înțelesul publicului.

Participarea la eveniment a fost gratuită.

„Dacă îi explic unui copil de opt ani cum este omul responsabil de schimbările climatice, acesta va înțelege”, a spus el în cadrul prezentării. Pernigotti a mai explicat cum dezbaterea dintre cei care susțin cu dovezi științifice faptul că oamenii sunt responsabili pentru schimbările climatice și „negaționiști” este o falsă problemă, care a fost tranșată cu argumente științifice susținute de peste 98% din oamenii de știință cu peste douăzeci de ani în urmă.

Prezentarea lui Daniele Pernigotti  a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul și de lansarea cărții sale, „Cu apa până la gât”, tradusă în românește de Cerasela Barbone și publicată la Editura Seneca.

Informațiile la care s-a făcut referire în cadrul conferinței vor fi disponibile în curând pe pagina evenimentului.

Conferința a fost organizată de Asociația SNK.

Parteneri media: RFI România, Feeder.ro, Green Report, IQAds, LiterNet, Radio Guerrilla, Radio Seven, România Pozitivă, Știri ONG, Think Outside the Box.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.