Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PERFORMANȚĂ: Un volum despre dreptul la FERICIRE scris de români este înscris la Cambridge Scholars Publishing

0

Un volum despre Dreptul la fericire, elaborat de cercetători români împreuna cu experți din străinătate, este integrat de Cambridge Scholars Publishing în Cultură europeană a drepturilor omului.

 dreptul la fericire

Analiza fericirii din perspectiva calității vieții, o dezvoltare unică a literaturii referitoare la drepturile omului.

Prestigioasa editura din Marea Britanie, Cambridge Scholars Publishing, a publicat recent o lucrare elaborata de cercetatori romani in colaborare cu cercetatori din Italia, Belarus și Republica Moldova. Cartea, intitulata Cultura Europeana a Drepturilor Omului. Dreptul la fericire, ofera o selectie a 40 de lucrari prezentate in cadrul unei conferinte internationale centrata pe dreptul fundamental al omului la fericire in relatie directa cu domeniul modern al calitatii vietii. Evenimentul a avut loc la București, in decembrie 2012, fiind organizat la initiativa Universitatii Creştine Dimitrie Cantemir București in parteneriat cu Institutul Academiei Romane de Cercetare a Calitatii Vietii și Institutul Roman pentru Drepturile Omului.

Cartea este coordonata de Elena Zamfir – profesor universitar, cercetator știintific la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Academia Romana, București, lider de proiect in multe programe nationale și internationale de cercetare sociala, autoare a numeroase carti, studii, rapoarte nationale și internationale – si Filomena Maggino – profesor de Statistica Sociala  la Universitatea din Florenta, președinte și co-fondator al Asociatiei Italiene de Studii de Calitate a Vietii (AIQUAV), consilier al Institutului National Italian de Statistica (ISTAT).

Volumul, pe ansamblu, nu adopta un stil eseistic, ci exploreaza principalele componente ale unei noi  paradigme știintifice a calitatii vietii și fericirii cu referire la: teorii si tendinte moderne, probleme metodologice de masurare, obiective concrete in sfere diferite ale vietii,  contextualizarea social-politica și economica a tematicii. Astfel se ofera cititorului o imagine globala a noii paradigme, fundata pe o bibliografie de actualitate ce acopera un camp larg interdisciplinar.

In fapt, unele lucrari prezente in aceasta carte reprezinta rodul unui efort al specialiștilor romani care se intinde pe trei sau chiar patru decenii. Tematica apare și ca o componenta solida a istoriei sociologiei, psiho-sociologiei și filozofiei romanești, cuprinsa in carti fundamentale publicate in timp pe tema calitatii vietii și fericirii.

“Cartea invita la crearea unei noi coalitii știintifice, culturale, morale și politice de promovare a unei actiuni colective active centrate pe  un  obiectiv major precis: promovarea unei calitati tot mai bune a vietii noastre, eliminarea a tot ceea ce ne afecteaza negativ satisfactia noastra cu  viata și ne impiedica sa fim  fericiti. In prezent, omul modern poate, pe baza intelepciunii si rationalitatii unor principii ale moralei colective, sa controleze multiplele riscuri ale dezvoltarii sociale. In lumea de azi este imposibil sa vorbim despre satisfactia individuala fara o morala colectiva care sa o sustina, fara o responsabilitate colectiva care sa orienteze directiile de actiune ale dezvoltarii societatii și mediului inconjurator pe o cale durabila. Cartea de fata a cercetatorilor romani și straini pe care Cambridge Scholars Publishing o ofera specialiștilor și publicului larg, analizeaza aspecte majore ale calitatii vietii noastre și sustine o viziune pragmatica de cautare a fericirii și bunastarii individuale. Aceasta insa presupune modificari structurale permanente in relatiile noastre interpersonale dar și cu mediul inconjurator, schimbari ce pot duce la perfectionarea continua a universului nostru interior și exterior. Paradigma fericirii și calitatii vietii nu este una strict știintifica, ci și una cultural-filozofica, politica, juridica și morala. Fericirea și calitatea vietii sunt valori fundamenale ale unei culturi proprii unei societati moderne, sunt obiective legitime de promovat și atins in toate programele politice. Fericirea este un drept fundamental al omului care iși așteapta forma sa juridica explicita, clara, care devine tot mai presanta”, declara Prof.Univ. Elena Zamfir, unul din coordonatorii lucrarii.

Detalii aici: www.cambridgescholars.com/the-european-culture-for-human-rights-3

Rezumatul cartii aici: www.cambridgescholars.com/download

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.