Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Performanța la limba engleză le aduce o vacanță de două săptămâni în Marea Britanie

0

De Ziua Mondială a Mediului, Asociația Shakespeare School pentru Educație a premiat pasiunea pentru limba engleză și cele mai creative idei despre cum păstrăm Planeta Verde.

29 de elevi cu talent la scris, din București, dar și din alte 12 orale ale țării, din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Prahova, Timiș și Vâlcea, au intrat direct în finala ediției a 7-a a competiției naționale de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition.
unnamedMeritul lor este cu atât mai mare cu cât au fost aleși de juriul competiției dintre cei peste 3.000 de participanți din toate județele țării.

Câștigătorii premiilor I – Vladimir Ștefan Pechi, elev al Colegiului Național Grigore Moisil, București, la categoria 11 – 14 ani, și Andreea Bădeu, de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, București, la categoria 15 – 19 ani, vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii și universități de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Printre premiile oferite tuturor finaliștilor, cu ajutorul susținătorilor performanței în educație Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Cărturești, Dacris, Simaco Advertising, Mirunette International Education și Ubisoft, s-au numărat cursuri de vară de limba engleză, taxe pentru examene Cambridge, bilete de avion valabile la achiziționarea unei tabere internaționale de limba engleză, e-readere și obiecte realizate din materiale reciclate, rucsaci, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

Lista completă a câștigătorilor și eseurile care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School.

Vezi imagini câstigători 11-14 ani AICI
Vezi imagini câstigători 15-19 ani AICI

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată Cătălinei Georgescu, profesor de limba engleză la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” – Oradea, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 19 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Provocarea ediției cu numărul 7 a concursulului Shakespeare School Essay Competition a fost: Think green, speak green, act green! Participanții au înscris în competiție eseuri în limba engleză prin care și-au exprimat propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andrei Roșu – sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență este o inspirație pentru tineri.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfectioneze cunoștintele de limba engleză. Motto-ul asociației este “Limba engleză deschide oportunități” pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Concursul oferă șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Parteneri educaționali: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor.
Sponsori: Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Cărturești, Dacris, Simaco Advertising, Ubisoft. ArCub, Mirunette International Education.

Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul Național, TV City, RADOR, Sfatulpărinților.ro, Suntpărinte.ro, Babycafe.ro, Părinți.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, România Pozitivă, Nonguvernamental.org, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers România, Edu-News, Federația VOLUM, Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile, Romanticu.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.