Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Penny Market România anunță absolvenții programului educațional pentru tineri “Formare Duală în retail”

0

Retailerul german Penny Market, parte a Grupului REWE, anunță absolvenții programului educațional gratuit de Formare Duală în retail. Astfel, 11 tineri sunt calificați pentru a activa în domeniul retail-ului, iar doi dintre ei vor folosi diploma internațională de comerciant în Germania.

Realizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK şi Profiles International, Formarea Duală în retail pentru tineri este un program de pregătire care are ca scop calificarea tinerilor în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare. Participanţii la program au urmat o serie de cursuri teoretice şi practice, concepute şi realizate la standardele educaţionale germane, la finalul cărora obțin certificate de calificare pentru „Comerciant vânzător mărfuri alimentare și nealimentare”.

Demarate în 2015, cursurile s-au desfășurat pe perioada a trei ani, timp în care participanții au fost angajați în rețeaua Penny Market cu un program special: o zi pe săptămână dedicată cursurilor teoretice, în sala de curs, și patru zile dedicate practicii într-un magazin Penny Market, pentru a aplica noțiunile teoretice dobândite. Astfel, cursurile s-au bazat pe schema de lucru 20% – teorie, 80% – practică. Studenții au fost remunerați cu un salariu fix lunar, sistemul educațional de formare duală combinând cu succes educația vocațională cu perfecționarea la locul de muncă.

„Acest program a fost o experiență placută, cu bune și cu rele. M-a învățat ce înseamnă lucrul în echipă și ce înseamnă să fii responsabil, având o funcție într-o companie. Am cunoscut mulți oameni, fiecare cu un alt stil, și am învățat de la fiecare câte ceva. Chiar m-a ajutat să iau viața în propriile mâini”, a declarat Ana Maria Bencze, absolvent al programului

„Am făcut parte din programul Dual Education timp de 3 ani. Este un program care îmbină teoria cu practica în filialele Penny Market, un program greu, dar frumos, unde înveți să îți folosești diverse abilități. Înveți să fii mai bun și să îi înțelegi pe ceilalți, dar înveți și să fii un bun lider, un bun antreprenor, atât pentru tine, cât și pentru echipa din care faci parte. Mulțumesc Dual Education pentru șansa de a mă realiza profesional, ajungând de la un simplu ucenic la director adjunct de magazin”, transmite Alina Gaitan, absolvent al programului Dual Education

 

Programul educațional „Formare Duală în retail” ediția 2015-2017 s-a desfășurat în câteva orașe din țară, printre care București, Constanța, Mangalia, Sighișoara, Covasna, Brașov, Sibiu, iar activitatea practică din magazine a fost recompensată financiar, sub formă de salariu, cheltuielile de deplasare la cursul teoretic fiind asigurate de companie.

Instruirea profesională duală s-a finalizat prin susţinerea unor examene, în cadrul cărora cursanții au demonstrat nivelul de cunoştinţe acumulat în cei trei ani de pregătire. Examinările au fost concepute conform standardelor germane şi garantează calitatea deosebită a nivelului de instruire.

Despre programul Formare Duală la nivel internațional

Formarea Duală este un program de tradiție în Germania și a fost implementat de către Penny International în magazinele din Austria, Italia, Cehia si Ungaria după aceeași schemă de studiu (20% – teorie, 80% – practică). Și în România, grupul Rewe le va oferi tinerilor șansa unei calificări în acest domeniu, alături de AHK România, care urmăreşte, prin angajamentul său în acest domeniu, să promoveze în România modelul german dual de instruire profesională.

Despre Rewe România

Rewe România reprezintă divizia de discount a concernului german REWE, unul dintre cei mai activi retaileri la nivel internațional, fiind prezent pe piața românească din anul 2001, prin deschiderea primului magazin XXL Mega Discount în București. În prezent, la nivelul întregii țări, Rewe România operează 8 magazine XXL Mega Discount și 164 magazine Penny Market (primul magazin Penny Market a fost deschis în anul 2005), având peste 3.450 de angajați. Cu planuri permanente de expansiune, Rewe România se află constant în căutarea persoanelor ambițioase, talentate, capabile de performanță și cu o pregătire solidă în cele mai diverse domenii de activitate, concentrându-și eforturile pentru ceea ce contează – simplu și rapid. Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)

 

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent peste 500 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană. Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană se implică activ în implementarea în România a pregătirii profesionale în concordanţă cu standardele germane. Mai multe informații la www.ahkrumaenien.ro.

Despre Profiles International

Profiles International deține un pachet de servicii remarcabil, care cuprinde: evaluare de personal, consultanță în domeniul resurselor umane, formare profesională continuă și dezvoltare organizațională. Aceste activități vizează toate etapele prin care trece un angajat, începând de la selecție și recrutare, la training, coaching și managementul performanței. Produsele și serviciile oferite au devenit cunoscute de mai bine de 10 ani și numeroase companii importante, în special multinaționale, le apreciază şi le utilizează cu succes.

De asemenea, compania Profiles International este situată pe locul al II-lea la nivel mondial, din 120 de țări, ca reprezentanță națională a Profiles International Inc. SUA.

 Site: www.penny.ro/Cariere

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.