Pe ultima suta de metri cu inscrierile la Gala Premiilor in Educatie

0

Începute la 15 iunie 2011, înscrierile în competiţia Gala Premiilor în Educaţie, organizată pentru al treilea an consecutiv de către Fundația Dinu Patriciu, vor continua pentru încă două săptămâni, până la data de 27 septembrie 2011, inclusiv.

Gala Premiilor în Educaţie este o competiţie anuală, care oferă premii în valoare totală de 250.000 euro celor mai valoroşi reprezentanţi ai învăţământului românesc şi proiectelor educaţionale cu cel mai mare impact. Anual, un juriu independent format din 38 de persoane implicate în sistemul de învățământ românesc identifică aceste exemple meritorii şi le transformă în modele de bună practică pentru educaţia din România.

Competiţia premiază oameni, organizații şi instituţii deopotrivă, având 11 secţiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Învățătorul/Educatorul anului, Cercetătorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Școala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educațional și ONG-ul anului în domeniul educației.

Aşadar, dacă vă desfășurați activitatea în învăţământul românesc sau gestionaţi proiecte educaţionale pe teritoriul ţării noastre, mai aveţi doar două săptămâni la dispoziţie pentru a vă înscrie în competiţie! Pentru acest lucru, vă invităm pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, pentru a completa un formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tipărit și expediat prin poștă la sediul Fundației Dinu Patriciu (B-dul Barbu Văcărescu nr. 301 – 311, sector 2, București), până cel târziu la data de 27 septembrie 2011 (data poștei).

Până în acest moment, cele mai multe aplicaţii s-au înregistrat la secţiunile Elevul anului, Studentul anului şi Profesorul preuniversitar al anului. Cele mai multe înscrieri vin din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Baia Mare.

La finalul perioadei de înscrieri, între 28 septembrie și 23 octombrie, juriul evaluează formularele de concurs și desemnează câștigătorii competiției. Aceștia vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, organizată în data de 2 noiembrie la Palatul Parlamentului.

În 2009, prima ediție a Galei a avut 36 câștigători, premiile – în valoare totală de 200.000 euro – plecând spre Iași, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzău, București, Cluj, Giurgiu, Târgoviște, Timișoara, Constanța și Suceava. În 2010, Gala a numărat 39 de câștigători din 14 orașe (dintre acestea, Iașiul a fost marele câștigător, urmat de București, Timișoara și Cluj), care au primit premii în valoare de 250.000 euro.

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizează un Copil”, „Educația Merită”, „Gala Premiilor în Educație” și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați www.fundatiadinupatriciu.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.