Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PE confirmă noile limite ale emisiilor de dioxid de carbon pentru autovehicule

0

Obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon: 37.5% pentru autoturisme noi și 31% pentru camionete noi până în 2030

  • Măsuri pentru a adresa impactul social al tranziției spre emisii reduse de carbon
  • Acțiuni pentru realizarea unor metodologii complete de analiză a ciclului de viață a emisiilor

Planurile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenind de la autoturisme și camionete până în 2030, convenite deja informal cu Consiliul, au fost votate miercuri.

Eurodeputații și miniștrii UE au convenit asupra unui obiectiv mai strict (37.5%) de reducere a emisiilor pentru întregul parc de autoturisme noi de la nivelul Uniunii, față de obiectivul de 30% propus de Comisie. Reglementările prevăd de asemenea un obiectiv de reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 31% pentru vehiculele utilitare ușoare până în 2030.

“Parlamentul a luptat pentru protejarea integrității mediului și pentru beneficii reale pentru cetățenii europeni în domeniul sănătății, al protecției consumatorilor și al inovației. Am finalizat această legislație în ciuda opoziției puternice din partea industriei autovehiculelor și a anumitor state membre care au refuzat să recunoască oportunitățile care rezultă dintr-un obiectiv mai ambițios,” a declarat raportorul Miriam Dalli (S&D, Malta).

Legislația a fost adoptată cu 521 de voturi pentru, 63 împotrivă și 34 de abțineri. Textul necesită adoptarea de către Consiliu înainte de publicarea în Jurnalul Oficial.

Impactul social al tranziției spre emisii reduse de carbon

Producătorii ale căror emisii medii depășesc limitele impuse vor trebui să plătească o taxă pe emisiile în exces Până în 2023, Comisia Europeană va trebui să evalueze dacă aceste taxe vor putea fi folosite pentru a finanța tranziția către o mobilitate bazată pe emisii reduse de carbon și suportul acordat dezvoltării competențelor angajaților din sectorul autovehiculelor.

Analiza ciclului de viață

Noile reglementări prevăd realizarea unor analize complete ale ciclului de viață a emisiilor la nivel european. Comisia trebuie să evalueze, până cel târziu în 2023, posibilitatea de a elabora o metodologie comună la nivelul Uniunii pentru evaluarea și raportarea consecventă a datelor privind emisiile. Dacă este cazul, vor fi propuse noi reglementări.

Background

Transporturile sunt singurul sector european care nu a înregistrat reduceri semnificative ale emisiilor de gaze cu efect de seră din 1990. Date de la Agenția Europeană de Mediu arată că, din toate mijloacele de transport din UE, transportul rutier generează cea mai însemnată proporție de emisii de gaze cu efect de seră (72.9 % în 2016) și este responsabil de aproximativ 20% din totalul emisiilor la nivel european.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.