Paul Dicu a terminat cu bine Marathon des Sables!

0

Paul Dicu a fost, din nou, singurul roman care a luat startul pe 7 aprilie in desertul marocan, si a primit, pe 13 aprilie, pentru a treia oara la rand, medalia de finalist al acestei curse considerate a fi una dintre cele mai dure probe de anduranta din lume.

Au fost anul acesta 233 de kilometri alergati in Sahara in 6 zile, cu Paul carandu-si in spate rucsacul de 10 kg cu toate cele neceare pentru intreaga saptamana – mancarea, hainele, sacul de dormit si kitul de supravietuire, si infruntand temperaturi de pana la 54 de grade.

Paul_Dicu_la_MarathondDesSables_2012_v[6]

A fost o editie grea pentru Paul – a luptat inca de la kilometrul 15 al primei etape cu o accidentare la sold si a fost in pragul abandonului vreme de 3 etape.

A continuat, totusi, pas dupa pas, gandindu-se la copiii in beneficiul carora a pornit la drum: ca si anul trecut, Paul Dicu a alergat pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima. In 2012 Inima Copiilor a amenajat Sectia de Cardiologie de la Marie Curie, in 2013 va cumpara mobila noua, paturi noi si aparatele care inca lipsesc in sectie si va incerca sa ajute copiii foarte saraci care trebuie sa ajunga in strainatate pentru operatii pe inima.

Oricine poate da o mana de ajutor Inimii Copiilor: un SMS trimis la 8861 inseamna o donatie de 2 Euro pentru copii bolnavi de inima (8861 e un numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone), dar ne ajuta foarte mult si redirectionarea celor 2% din impozit catre Inima Copiilor.

 

Paul a fost singurul roman din desert, dar nu a alergat de unul singur la Marathon des Sables: alergatori din toata tara, din toata lumea – 800 de oameni! – au alergat “in pas cu Paul” in parcuri, sali de fitnes si pe stadioane, din Bucuresti, Craiova, Porumbacu si pana la Helsinki sau in Insulele Cayman si au strans, in saptamana cursei, mai mult de 10.000 km, pe care ING Asigurari de Viata ii va rasplati cu o donatie de 20.000 Euro catre Inima Copiilor.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează