Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patrula de reciclare sărbătorește Ziua Internațională a Mediului, 5 iunie!

0

De Ziua Internațională a Mediului va avea loc premierea actualei ediții a programului Patrula de reciclare, simultan, în București și toate județele participante. În cadrul ceremoniilor vor fi anunțați și premiați câștigătorii la nivel național și local. 

Agenții Patrulei de Reciclare RoRec au colectat selectiv peste 230.000 kg de deșeuri electrice și electronice la ediția 2012-2013 a acestui program educațional de mediu, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele școlare și primăriile din București și 29 de județe.

Patrula de reciclare este un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. La ediția 2012 – 2013 au participat 21,000 de copii și tineri și peste 720 de profesori coordonatori din tot atâtea unități de învățământ. Ei au format ”Patrule de reciclare” în grădinițe, școli și licee din București și alte 29 de județe.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori și cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziție de Asociația RoRec, elevii înscriși în program au înțeles unele dintre cauzele poluării mediului și au contribuit direct la reducerea acestora, devenind ambasadorii acestui mesajului ecologic.

Copiii au inițiat sute de proiecte și activități proprii prin care i-au convins pe membrii comunităților lor să devină mai conștienți de importanța colectării selective a DEEE și să se debaraseze responsabil de acestea, prin intermediul proiectului realizat în unitățile de învățământ.

În Bucureștipremierea ediției 2012-2013 va avea loc miercuri, 5 iunie, la Sala de festivități a Colegiului Național Mihai Eminescu (Str. George Georgescu nr.2, Sector 4),începând cu ora 11.00.
La eveniment vor participa reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, ai Inspectoratului Școlar București, ai Agenției de Protecție a Mediului, ai Asociației Române pentru Reciclare – RoRec și reprezentanții unităților de învățământ finaliste în competiția pe București. Proiectul este susținut de mai bine de 2 ani de Agenția Națională de Presă AGERPRES, iar acum se alătură acțiunii Grupul de Presă Reporter.
Vor fi dezvăluiți câștigătorii naționali, vor fi prezentate realizările ediției și se vor acorda premiile pentru București, încununând astfel efortul din ultimul an a mii de copii și cadre didactice.

Premiile naționale vor fi acordate pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectată pe țară de o unitate de învățământ, Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și Cea mai bună propunere de Mascotă a programului.
Premiile naționale vor fi înmânate cu prilejul festivităților din județul din care provin câștigătorii.

Premiile locale vor fi acordate simultan, în fiecare județ, Patrulei care a strâns Cea mai mare cantitate DEEE/elev înscris în program și Celui mai activ Profesor Coordonator.

Așteptăm cu nerăbdare să recompensăm performanțele de top ale Patrulelor care, așa cum veți vedea, sunt impresionante. Vorbim despre cantități substanțiale de deșeuri electrice colectate și de acțiuni de informare și educare a publicului deosebit de eficiente și creative. Acești profesori și tineri s-au dovedit adevărați agenți ai unei schimbări de mentalitate în comunitățile lor și s-au investit în misiunea lor ecologică peste așteptări. Merită să fie recunoscuți atât drept campioni ai Patrulei de reciclare cât și ca exemple de responsabilitate și implicare.” spune Alexandra Arnăutu, managerul de proiect. 

 

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, Asociatia RoRec preia responsabilitatea producătorilor de echipamente electrice și electronice şi desfășoară toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
Cover_Patrula_Logo

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.