Participarea schimbă comportamente

0

Participarea schimbă comportamente

130 de reprezentanți ai organizațiilor de mediu din peste 40 de țări au dezbătut viitorul mișcării globale Let’s Do It! în timpul conferinței internaționale Clean World 2014 care a avut loc în Kosovo între 6 și 9 Februarie.

“Acțiunile în care oamenii participă activ și învață din propria experiență sunt singurele care îi poate educa și încuraja să acționeze diferit. Este imposibil să schimbi comportamentul cuiva doar spunându-i „nu fă asta!”” spune Rainer Nõlvak inițiator al Let’s Do It! World.

Principalul mesaj al conferinței din acest an este că organizarea permanentă de acțiuni de ecologizare și cooperarea constituie cele mai eficiente modalități prin care se pot schimba mentalități.

Sesiunile de prezentare și workshop-urile din cadrul conferinței s-au concentrat pe etapele și pașii de urmat înspre o Lume cu Zero Deșeuri. Fie că vorbim despre moduri sofisticate și inovative prin care să schimbăm tehnologiile de producție, despre modul de procurare al resurselor, sau despre modificarea legislației în vigoare, vestea bună este că din ce în ce mai mulți participanți la acțiunile de curățenie îți asumă rolul de leaderi în educația ecologică.

Tot în cadrul conferinței de la Priștina au avut loc pregătiri pentru cea mai mare acțiune de ecologizare din istorie, acțiune care reprezintă cooperarea între peste 20 de țări de pe trei continente, Let’s Do It! Mediterranean. Scopul principal al acțiunii la care vor participa și membrii EcoStuff România este curățarea țărmurilor Mării Mediterane, într-o singură zi, 10 Mai 2014.

20140207_103646

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează