Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participarea schimbă comportamente

0

Participarea schimbă comportamente

130 de reprezentanți ai organizațiilor de mediu din peste 40 de țări au dezbătut viitorul mișcării globale Let’s Do It! în timpul conferinței internaționale Clean World 2014 care a avut loc în Kosovo între 6 și 9 Februarie.

“Acțiunile în care oamenii participă activ și învață din propria experiență sunt singurele care îi poate educa și încuraja să acționeze diferit. Este imposibil să schimbi comportamentul cuiva doar spunându-i „nu fă asta!”” spune Rainer Nõlvak inițiator al Let’s Do It! World.

Principalul mesaj al conferinței din acest an este că organizarea permanentă de acțiuni de ecologizare și cooperarea constituie cele mai eficiente modalități prin care se pot schimba mentalități.

Sesiunile de prezentare și workshop-urile din cadrul conferinței s-au concentrat pe etapele și pașii de urmat înspre o Lume cu Zero Deșeuri. Fie că vorbim despre moduri sofisticate și inovative prin care să schimbăm tehnologiile de producție, despre modul de procurare al resurselor, sau despre modificarea legislației în vigoare, vestea bună este că din ce în ce mai mulți participanți la acțiunile de curățenie îți asumă rolul de leaderi în educația ecologică.

Tot în cadrul conferinței de la Priștina au avut loc pregătiri pentru cea mai mare acțiune de ecologizare din istorie, acțiune care reprezintă cooperarea între peste 20 de țări de pe trei continente, Let’s Do It! Mediterranean. Scopul principal al acțiunii la care vor participa și membrii EcoStuff România este curățarea țărmurilor Mării Mediterane, într-o singură zi, 10 Mai 2014.

20140207_103646

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.