Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Participare românească la târgul de artă PARALLEL VIENNA

0

În perioada 21-25 septembrie se desfăşoară la Alte Post din Viena cea de-a patra ediţie a târgului de artă contemporană PARALLEL VIENNA. Târgul reuneşte peste 100 de galerişti, curatori, experţi, lucrări expoziţionale şi prezintă atât artişti consacraţi cât şi artişti aspiranţi internaţionali. Conceptul evenimentului este utilizarea unui spaţiu abandonat din centrul oraşului ca platformă pentru artă modernă şi contemporană europeană.

expozitia-simularcrum_liviu-bulea

La ediţia de anul acesta a PARALLEL VIENNA va fi prezentat în premieră austriacă proiectul Retelling Love, o poveste complexă, concepută pentru târgul de artă de patru tinere artiste din România: Ana Bănică, Alina Marinescu, Daniela Gaie şi Giulia Crețulescu. Proiectul, curatoriat de Ioana Ciocan, prezintă patru interpretări distincte dar alăturate despre povești de dragoste și relații. „Retelling Love: Afecțiune. Resentimente. Pasiune. Neputință. Alint. Disperare. Aşteptări. Speranţe. Dezamăgiri. Satisfacții. Relaţii. Dorinţă. Imagini și interpretări ale dragostei, romantică sau erotică, de la arta japoneză Shunga la arta erotică hindusă, de la Olimpia la Suzana, a fost un subiect preferat al artiştilor de-a lungul timpului, niciodată abandonat și în mod constant reinterpretat și repovestit.“ (Ioana Ciocan, curator)

De asemenea, la PARALLEL VIENNA, va fi prezentată expoziţia Simularcrum semnată de Liviu Bulea, propusă de KulturKontakt Austria. Simularcrum este o cercetare vizuală a relaţiei dintre oameni, obiecte şi locurile în care obiectele sunt produse şi vândute. Brand-ul, fabricarea şi folosirea bunurilor sunt temele centrale ale proiectului.

Liviu Bulea participă în această perioadă la programul de rezidenţe artistice oferite de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria, fiind unul dintre cei 50 de participanţi selectaţi în cadrul programului „Artists-in-Residence“ 2016.

 

Institutul Cultural Român de la Viena sprijină participarea artiştilor români la cea de-a patra ediţie a târgului de artă contemporană PARALLEL VIENNA.

Detalii suplimentare despre programul PARALLEL VIENNA şi despre accesul la târgul de artă pot fi găsite aici: www.parallelvienna.com.

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.