Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriat pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale în România: UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Foundation şi NESsT România!

1

UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Foundation şi NESsT România –Parteneriat pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale în România

UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Foundation şi NESsT România au plăcerea de a anunţa demararea unei colaborări menite să sprijine dezvoltarea în România a unui domeniu cu mare potenţial, dar încă neexploatat îndeajuns: cel al întreprinderilor sociale.

O întreprindere socială este o afacere creată cu scopul de a rezolva într-o manieră sustenabilă o problemă socială gravă. Un studio de înregistrări unde cărţile capătă glas, pentru ca şi nevăzătorii să se poată bucura de ele (Fundaţia Cartea Călătoare, Focşani) sau o seră de legume bio cultivate de persoane cu dizabilităţi intelectuale (Asociaţia Prietenia, Pantelimon) – iată doar câteva întreprinderi sociale din portofoliul Fundaţiei NESsT România.

Din doi în doi ani, NESsT România lansează Competiţia Întreprinderilor Sociale. Mai exact, organizaţiile non guvernamentale, cooperativele, antreprenorii din România sunt invitaţi să înscrie în competiţie o idee de întreprindere socială pe care doresc să o dezvolte. NESsT le selectează pe acelea care au cel mai mult potenţial de impact social şi de succes pe piaţă şi le furnizează training intensiv şi consultanţă personalizată pe toate planurile, de la conturarea ideii până la implementarea acesteia. Implicarea NESsT în dezvoltarea întreprinderilor sociale este pe termen lung, în funcţie de modelul de business şi impactul social, relaţia de parteneriat putând dura până la opt ani.

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Foundation susţin lansarea de noi întreprinderi sociale în România, prin sprijinirea Competiţiei Întreprinderilor Sociale, dar şi prin dezvoltarea celor deja existente şi promovarea lor unei audienţe largi. Implicarea UniCredit Ţiriac Bank se realizează printr-un sprijin financiar de 61.000 Euro şi prin oferirea de consultanţă de specialitate, prin angajaţii săi, participanţilor în programul NESsT. Parteneriatul dintre UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Foundation şi NESsT s-a născut într-un moment oportun, dat fiind faptul că următorul pas în creşterea NESsT în România şi, totodată, a întreprinderilor sociale, este unul de pionierat: evaluarea potenţialului de expansiune (scaling) a trei întreprinderi sociale din portofoliul NESsT.

« Antreprenoriatul social, deşi un domeniu foarte tânăr în România, reprezintă o sursă potenţială de progres şi de creştere. Iniţiativa este cu atât mai valoroasă cu cât este menită să ajute categorii sociale care au mare nevoie de susţinere, respectiv să corecteze dezechilibre severe ale comunităţilor în care trăim. Pentru banca noastră este esenţial să fim o parte activă a acestor comunităţi în care ne desfăşurăm activitatea şi este foarte important să rămânem şi în continuare vectori ai schimbărilor pozitive », a declarat Anca Nuţă, director Identitate şi Comunicare UniCredit Ţiriac Bank.

 

”Suntem entuziasmaţi de potenţialul parteneriatului dintre UniCredit şi NESsT – avem încredere că va fi un parteneriat de termen lung, de care va beneficia din plin dezvoltarea întreprinderilor sociale în România”, a adăugat Roxana Damaschin-Ţecu, Director pentru Dezvoltarea Întreprinderii pentru NESsT Europa.

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Foundation se vor implica activ în fiecare dintre următorii paşi ai Competiţiei Întreprinderilor Sociale, atât prin generosul sprijin financiar menţionat, cât şi prin mentorat direct acordat viitoarelor întreprinderi sociale, pentru a le sprijini concret în demararea activităţii lor. Competiţia în curs (lansată în octombrie 2011) se va încheia în toamna acestui an, pe 7 noiembrie, cu Ziua Întreprinderilor Sociale, un eveniment organizat anual de NESsT, în cadrul căruia UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Foundation vor acorda două dintre cele cinci premii de sprijin financiar de start-up pentru finaliştii Competiţiei.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, numărând peste 3.900 sucursale. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi. Banca îşi propune să menţină permanent clientul în centrul activităţilor sale, să fie un partener cu care se lucrează uşor şi să fie o parte foarte activă a comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS). 

Despre UniCredit Foundation

UniCredit Foundation a fost înfiinţată in anul 2003 cu scopul de a contribui la dezvoltarea solidarităţii şi activităţilor caritabile în special în comunităţile şi regiunile unde UniCredit este prezent (22 ţari incluzând Europa şi Asia centrală). Prin transferul de resurse financiare şi abilităţi de management specifice unei companii, UniCredit Foundation sprijină proiecte inovative, cu un impact social semnificativ, acestea fiind implementate de catre organizaţii locale non-profit.

Despre NESsT România:

NESsT este o organizaţie non-profit cu 15 ani de experienţă internaţională ce îşi propune să rezolve probleme sociale critice în ţările cu pieţe emergente prin dezvoltarea şi susţinerea întreprinderilor sociale. NESsT operează în prezent în Europa şi America Latină (Argentina, Brazilia, Chile, Croaţia, Cehia, Ecuador, Ungaria, Peru, România şi Slovacia). De la înfiinţarea sa în 2007, NESsT România a organizat 2 competiţii pentru întreprinderi sociale, în prezent aflându-se în curs cea de-a treia. Partenerul strategic al NESsT România este Romanian American Foundation.

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Un comentariu

  1. avatar

    buna ziua ma numesc Stefan Florin . vin cu o rugaminte la dumneavoastra daca vreti si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca toti oamenii. Ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna, iar din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la oamenii care ne dau bani pe datorie si la magazinele care ne dau de mancare pe datorie iar noi numai ramanem cu nimic. Tata a picat intr-o depresie din cauza neajunsurilor, a fost la spital iar acum are pensie pe caz de boala, si are o pensie de 150 de lei. eu sunt la liceu, ma duc in fiecare zi la scoala fara mancare, fara nimic, cand vin acasa daca e de mancare mananc, daca nu, nu/ mergem la magazin sa ne dea pe datorie. Apa a dat-o in judecata pe mama ca nu a mai platit-o de foarte mult timp si are de dat 18 milioane de lei vechi, si nu avem de unde. iar din cauza asta tata a intrat in depresie si are pensie pe caz de boala. Nici nu vreau sa ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna pentru ca nu avem nici macar un cozonac sa punem pe masa. va rog sa ma credeti. va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem si noi ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc. va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati 0731806200 va multumesc

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.