Parteneriat Ministerul Educației și programul The Duke of Edinburgh’s International Award

3

Semnarea parteneriatului național între Ministerul Educației Naționale și programul The Duke of Edinburgh’s International Award

Parteneriatul național între programul The Duke of Edinburgh’s International Award și Ministerul Educației Naționale a fost semnat de Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, și John May, Chief Executive Officer, Fundația globală The Duke of Edinburgh’s International Award. Program de dezvoltare personală prezent la nivel mondial, The Duke of Edinburgh’s International Award vizează tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani care, indiferent de mediul de provenienţă, sunt încurajaţi să desfăşoare activităţi de educaţie non-formală şi sunt recunoscuţi pentru progresele realizate.

Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei & Printul Edward, Conte de Wessex

„Ne bucurăm să semnăm astăzi un protocol de colaborare cu un partener important: The Duke of Edinburgh’s International Award. Prin instituționalizarea acestui program, recunoaștem importanța sa în țara noastră și oferim posibilitatea ca programul să fie derulat în școlile și universitățile din România, prin instituirea unui nivel de comunicare permanent între cele două părți. După cum am mai afirmat și cu alte ocazii, cred că este necesar să ne concentrăm, pe lângă activitățile formale prevăzute în curricula școlară, și pe dezvoltarea, în școli și universități, a programelor de educație non-formală, iar acest tip de program este foarte util pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14-24 ani”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.

 

„După o perioadă pilot de 3 ani, ne bucurăm să demarăm astăzi acest parteneriat cu Ministerul Educației Naționale în România. Suntem convinși că vom avea rezultate foarte bune în dezvoltarea tinerilor într-un mediu caracterizat de interacțiune socială și muncă în echipă, mai ales că unul dintre beneficiile programului nostru este abilitatea de a ajuta persoanele cu vârste între 14 și 24 de ani să își recâștige încrederea în forțele proprii, să își găsească cu ușurință un loc de muncă și să se implice în activitățile comunităților din care fac parte”, a declarat John May, Chief Executive Officer, Fundația globală The Duke of Edinburgh’s International Award. „Programul se axează pe dezvoltarea pasiunilor fiecăruia dintre tineri, folosind metode de educație non-formală. Cu cât reprezentanții noștri sunt prezenți în mai multe țări, cu atât gradul de acoperire va fi mai mare, iar numărul persoanelor care pot valorifica avantajele înscrierii în program crește. În fiecare an, peste 1 milion de persoane beneficiază de acest program la nivel mondial”, a adăugat John May.

 

În cadrul programului, cu ajutorul unui lider adult, tinerii participanți își stabilesc obiectivele în 4 arii de dezvoltare: voluntariat, domeniu care presupune realizarea de servicii în folosul comunității; activități fizice, prin care tinerii se pot dezvolta într-o arie sportivă sau dans; aptitudini, prin care tinerii învață o serie de deprinderi practice și sociale; expediție, domeniu care reprezintă planificarea, antrenarea și realizarea unei călătorii. Programul durează între 1 și 4 ani, în funcție de ruta aleasă. Toate programele trebuie finalizate de participanți până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

The Duke of Edinburgh’s International Award a fost lansat oficial în România, în cadrul Galei Regale din data de 24 iunie 2013, desfăşurată în prezenţa Alteţelor Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Principele Radu, Principele Nicolae, Contele de Wessex –  fiul Ducelui de Edinburgh – și soţia sa. Alteța Sa Regală este patronul programului The Duke of Edinburgh’s International Award în România.

Sponsorii principali ai programului Award în România, Banca Transilvania, Mol România şi Fundaţia Rangoonwala au fost recunoscuţi în cadrul Galei de către Alteţele Lor Regale.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a fost lansat în Marea Britanie în anul 1956 de către Prințul Philip, Duce de Edinburgh. În prezent, The Duke of Edinburgh’s International Award este un program important de dezvoltare a tinerilor, care operează în peste 140 de țări și teritorii din întreaga lume. Peste 8 milioane de tineri au participat până în prezent în cadrul programului, iar alte milioane de persoane au beneficiat de avantajele oferite de Fundație la nivel internațional.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. avatar
    vintan elvira on

    Doresc sa obtin informatii concrete despre activitatile care se vor desfasura in Romania,modul,locul si posibilitatea de a te inscrie in vreuna din acestea..
    Cu multumiri.

Comentează