Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriat între Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu și „Quai des Bulles” din Saint-Malo – Franța

0

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu a încheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai mari Festivaluri de Benzi Desenate din Franța, « Quai des Bulles » din Saint-Malo.

Organizat de către Asociația de Prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” în parteneriat cu Asociația Solidarité 35 Roumanie, cu sprijinul constant al Primăriei Municipiului Sibiu și al multor parteneri publici și privați, Festivalul promovează de 4 ani de zile banda desenată în orașul Sibiu invitând în fiecare an pe cei mai buni autori români de benzi desenate, precum și autori din întreaga Europă.

Quai des Bulles 2016

In 2016, Festivalul a avut ca invitați mai mult de 30 de artiști veniți din 6 țări diferite. 2000 de vizitatori au participat la evenimentele Festivalului: work-shopuri, meciuri de benzi desenate, concerte desenate, ateliere în scoli, conferinte, live drawing.

Acest parteneriat reprezintă recunoașterea importanței pe care o dobândește în fiecare an Festivalul de la Sibiu, întrucât Festivalul de la Saint-Malo este unul dintre cele mai importante evenimentele ale anului din Franța, țară de referință a Benzilor Desenate.

maria surducan

Prin acest parteneriat între Festivalul de la Sibiu si cel de la Saint-Malo, « Quai des Bulles », cei doi parteneri se angajeaza sa promoveze reciproc artisti din Franta si din România.

Debutul va avea loc în luna octombrie a acestui an la cea de-a 36-a ediție a Festivalului « Quai des Bulles » la care va fi invitată Maria Surducan. Autoare din Cluj, ea a fost publicată mai ales în Franța, « Foire de Nuit » (Moule à Gaufre), dar și în România : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro, HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plină), « Prâslea cel voinic si merele de aur » (Vellant).

Invitată la Festivalul de la Sibiu la ediția din 2016, Maria Surducan va participa în această toamnă și la Festivalul de la Saint-Malo.

Parteneriatul prevede de asemenea ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu în 2017, dar să fie invitați și reprezentanți ai celor două festivaluri la evenimentele respective ale fiecaruia.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu și Asociația Solidarité 35 Roumanie în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu; susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Centrul Ceh București, Primăria Sibiu, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista Comics, SR2C, NTN- SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Shopping City, Carrefour, Mindspot, Brick Mania, Atu Toys, Cărturești, RFI, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, Capital Cultural, Regard, editura HAC!BD, Lex Comics şi lexshop.ro, EAT Comics şi Revista Abaṭia.

Partenariat entre le Festival BD Sibiu
et « Quai des Bulles » de Saint-Malo

Le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu s’associe avec l’un des plus grands festivals BD de France : « Quai des Bulles » à Saint-Malo (Bretagne).

Organisé par l’association d’amitié Ille et Vilaine Sibiu et Solidarité 35 Roumanie avec le soutien de la Mairie de Sibiu et de nombreux partenaires privés et publics ; depuis 4 ans le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu promeut la bande dessinée à Sibiu avec les meilleurs auteurs roumains et, chaque année, des artistes de l’Europe entière.

En 2016, le festival a accueilli plus de 30 artistes venus de 6 pays différents. 2000 visiteurs ont profité des nombreux événements que propose le Festival : workshop, matchs de bande dessinée, concert dessiné, expositions, ateliers dans les écoles, conférences, live drawing….
Ce partenariat est une reconnaissance de l’importance que prend chaque année le festival de Sibiu par l’un des événement les plus importants de l’année en France, pays phare de la BD.

En s’associant, le festival de Sibiu et « Quai des Bulles » s’engagent à promouvoir réciproquement les artistes de France et de Roumanie.

Cela commence dès le mois d’octobre avec la 36eme édition du Festival « Quai des Bulles » où sera invitée Maria Surducan. Artiste de Cluj-Napoca, elle a notamment publié en France « Foire de Nuit » (Moule a Gaufre) et en Roumanie : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro ; HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plina), « Praslea cel voinic si merele de aur » (Vellant).
Présente au Festival de Sibiu en 2016, elle sera aussi du voyage en France à l’automne.

Le partenariat comprend aussi l’invitation d’un auteur français au Festival de Sibiu en 2017 ainsi que des délégations des festivals aux événements respectifs.

Le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu est organisé par l’Asociation d’amitié Ille et Vilaine – Sibiu et Solidarité 35 Roumanie en collaboration avec le Complexe National Muséal ASTRA et le Forum Culturel Autrichien București. Action cofinancée par le Conseil Local Sibiu et la mairie de Sibiu ; soutenu par l’Institut Français de Roumanie et le Lectorat Français de l’Université Lucian Blaga, la Délégation Wallonie-Bruxelles Bucureşti, le Centre Tchèque București, le Conseil Départemental Ille et Vilaine, le Centre Culturel Allemand de Sibiu, Revista Comics, SR2C, NTN- SNR, Unimat, Wacom, Hotel Ibis, Shopping City, Carrefour, Mindspot, Brick Mania, Atu Toys, Cărturești, RFI, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, Capital Cultural, Regard, éditions HAC!BD, Lex Comics et lexshop.ro, EAT Comics et Revista Abaṭia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.