Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Papa primeste Maramureşul!

0

O delegaţie românească a fost primită, recent, la Vatican, de Papa Benedict al XVI-lea! „Ambasadorii culturali” ai Maramuresului au avut şi cadouri: o icoana si un album cu bisericile de lemn din Maramureş. Ştirea a fost transmisă de AGERPRES şi preluată de Ştiri Locale.

„O delegatie din judetul Maramures, formata din omeni de cultura, profesori universitari, preoti ortodocsi si politicieni a fost primita, recent, la Vatican, de Papa Benedict al XVI-lea, in cadrul unei audiente generale. Delegatia maramureseana a fost compusa din senatorul Gheorghe Mihai Barlea (PD-L), decanul Facultatii de Litere a Universitatii de Nord din Baia Mare, prof. dr. Petre Dunca, consilierul judetean Gheorghe Baban si preotul ortodox Virgil Jicarean, consilier cultural in cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Pe timpul sederii in Italia, delegatia a avut intalniri pe teme economice, socio-culturale si invatamant la diferite institutii din aceasta tara, si au participat la o audienta generala a Papei Benedict al XVI-lea. „Inca din prima zi am avut beneficiul unei audiente generale la Papa Benedict. Am oferit din partea Consiliului Judetean Maramures si din partea Universitatii de Nord din Baia Mare o icoana si un album cu bisericile de lemn din Maramures. Ne-am bucurat ca am putut sa-i facem un astfel de cadou, astfel incat sa-i aminteasca Suveranului Pontif faptul ca in Romania, in nordul tarii, exista Maramuresul si bisericile din lemn’, a declarat senatorul Barlea.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.