Papa primeste Maramureşul!

0

O delegaţie românească a fost primită, recent, la Vatican, de Papa Benedict al XVI-lea! „Ambasadorii culturali” ai Maramuresului au avut şi cadouri: o icoana si un album cu bisericile de lemn din Maramureş. Ştirea a fost transmisă de AGERPRES şi preluată de Ştiri Locale.

„O delegatie din judetul Maramures, formata din omeni de cultura, profesori universitari, preoti ortodocsi si politicieni a fost primita, recent, la Vatican, de Papa Benedict al XVI-lea, in cadrul unei audiente generale. Delegatia maramureseana a fost compusa din senatorul Gheorghe Mihai Barlea (PD-L), decanul Facultatii de Litere a Universitatii de Nord din Baia Mare, prof. dr. Petre Dunca, consilierul judetean Gheorghe Baban si preotul ortodox Virgil Jicarean, consilier cultural in cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Pe timpul sederii in Italia, delegatia a avut intalniri pe teme economice, socio-culturale si invatamant la diferite institutii din aceasta tara, si au participat la o audienta generala a Papei Benedict al XVI-lea. „Inca din prima zi am avut beneficiul unei audiente generale la Papa Benedict. Am oferit din partea Consiliului Judetean Maramures si din partea Universitatii de Nord din Baia Mare o icoana si un album cu bisericile de lemn din Maramures. Ne-am bucurat ca am putut sa-i facem un astfel de cadou, astfel incat sa-i aminteasca Suveranului Pontif faptul ca in Romania, in nordul tarii, exista Maramuresul si bisericile din lemn’, a declarat senatorul Barlea.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează