Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Papa Francisc s-a întâlnit cu peste 3500 de copii din întreaga lume care au participat la summitul global ,,Eu pot”, din Roma.

0

,,Eu pot” trebuie să devină ,,Împreună putem”

Papa Francisc s-a întâlnit cu peste 3500 de copii din întreaga lume care au participat la summitul global ,,Eu pot”, din Roma.

Summitul I CAN, Children’s Global Summit, reprezintă cea mai mare reuniune internațională nereligioasă, a copiilor implicați în proiecte educaționale orientate spre găsirea de soluții pentru o varietate de probleme actuale și generarea unui impact pozitiv în comunitate. Aplicând metodologia Design Thinking, dezvoltată în India, copiii au creat proiecte de schimbare care răspund nevoilor reale din jurul lor și contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU.

Pe parcursul celor patru zile petrecute în Roma, elevi din 40 de țări și-au făcut vocea auzită la Palatul Congresului și școli din Roma, unde au prezentat soluțiile inovative implementate de ei și au dansat, au cântat sau au participat la flashmob-uri, celebrând abilitatea de a face bine prin comunicare, empatie și gândire analitică.

Ceremonia de încheiere s-a desfășurat la Vatican în Sala Paolo VI și l-a avut ca invitat de onoare pe Papa Francisc, iar îndemnul acestuia a marcat un moment emoționant pentru toți cei prezenți. El a salutat inițiativa copiilor și i-a încurajat să își unească forțele pentru a avea rezultate mai frumoase și mai eficiente.

În România, metodologia Design Thinking a fost introdusă de asociația All Grow în anul 2017, prin initiativa Change Architects. În prezent, 1500 de elevi din peste 300 de școli din întreaga țară și din Republica Moldova au acceptat provocarea ,,Eu pot”, iar 70 dintre aceștia au participat la summit-ul de la Roma, alături de profesorii lor și de echipa All Grow.

,,Am petrecut 4 zile în Roma alături de supereroi din întreaga lume. Emoția, bucuria, descoperirea și dorința de schimbare trăită de cei 70 de reprezentanți ai României nu pot fi exprimate în cuvinte, dar pot fi citite în miile de poze făcute. Acum încă mai fredonăm I can, you can, together we can și ne direcționăm emoțiile spre acțiune.“Mădălina Bouroș, Președinte al asociației All Grow Romania

www.allgrowromania.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.