Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pandemia accelerează transformarea digitală la nivel european conform celui mai recent studiu realizat de către Dell Technologies

0

Al treilea indice bianual de transformare digitală al Dell Technologies detaliază modul în care organizațiile accelerează proiectele de transformare digitală în mijlocul incertitudinii fără precedent; Au fost chestionați 4.300 de lideri de afaceri din 18 țări

  • Transformarea digitală este văzută ca un factor critic pentru recuperarea afacerilor

  • 75% dintre organizațiile din Europa și 80% la nivel global au grăbit unele programe de transformare digitală în acest an

  • Preocupări privind confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică, resurse limitate și dificultăți în extragerea de informații din date sunt identificate ca bariere în calea transformării digitale

  • Rezultatele complete pot fi găsite la: https://DellTechnologies.com/DTIndex

București, 14 octombrie 2020Dell Technologies a publicat astăzi rezultatele unui studiu global care arată că organizațiile își schimbă rapid programele de digitalizare și sunt pe cale de a realiza în câteva luni ceea ce le-ar fi luat în mod normal ani de zile. Constatările, actualizate bienal în Indexul de transformare digitală al Dell Technologies indică faptul că organizațiile accelerează programele tehnologice de transformare în timpul pandemiei cauzate de COVID-19.

Într-unul dintre primele studii globale care a măsurat comportamentul afaceriilor ca urmare a pandemiei, Indicele Dell 2020 a constatat că 8 din 10 organizații au grăbit unele programe de transformare digitală în acest an și 79% își reinventează modelul de afaceri.

Indicele DT este un reper global care indică statutul de transformare digitală al organizațiilor și performanța lor. Sondajul a inclus 4.300 de lideri de afaceri, de la companii mijlocii și până la organizații mari, din 18 țări.

O nouă curbă a digitalizării

Comparând cu primul Indice DT în 2016 și cu următorul în 2018, rezultatele din acest an au indicat prima creștere a numărului de lideri digitali (cea mai „matură” organizație din punct de vedere digital) la șase procente. Adopterii digitali (grupul următor în termeni de maturitate digitală) au crescut de la 20% în 2018 la 36% în 2020 – o creștere de 16 puncte procentuale.

Indicele DT înregistrează, de asemenea, o scădere modestă începând cu 2018 a numărului de clienți reticenți în a adopta digitalizarea (grupul cel mai puțin matur digital) cu 8 puncte procentuale și o scădere accentuată în penultimul grup, adepți digitali, cu 19 puncte procentuale. Aceste organizații se orientează spre grupurile de adoptatori digitali și evaluatori digitali, care s-au extins în tandem.

Am putut arunca o privire asupra viitorului, iar organizațiile care își accelerează transformarea digitală acum vor fi pregătite pentru succes în Era Informațiilor care se desfășoară chiar în acest moment”, spune Michael Dell, președinte și director executiv Dell Technologies.   

Folosind o curbă pentru vizualizare, indicele DT trasează progresul transformării digitale, de la un val al indicelui DT la următorul.

Bariere în calea transformării

Este posibil ca pandemia să fi catalizat transformarea digitală pe tot globul, dar aceasta rămâne o provocare: 94% din organizații se confruntă cu obstacole privind digitalizarea. Potrivit indicelui DT 2020, principalele 3 bariere în calea succesului transformării digitale în Europa sunt următoarele;

  1. Lipsa bugetului și a resurselor

  2. Nu se pot extrage statistici din date și suprasolicitarea datelor

  3. Preocupări privind confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică

Investițiile tehnologice de top din Europa următorilor ani

Înainte de pandemie, investițiile în afaceri erau puternic axate pe tehnologii fundamentale, mai degrabă decât pe tehnologii emergente în Europa. Marea majoritate, 85% recunosc că drept urmare a întreruperii din acest an, au nevoie de o infrastructură IT mai agilă/scalabilă, pentru a permite rezolvarea situațiilor neprevăzute. Indicele DT prezintă investițiile tehnologice de top din Europa pentru următorii unu-trei ani:

  • Securitate cibernetică

  • Infrastructură 5G și hardware pregătit pentru 5G

  • Instrumente de gestionare a datelor

  • Confidențialitate

  • Medii cloud-hibrid

Recunoscând importanța tehnologiilor emergente, 81% dintre respondenții europeni prevăd o utilizare sporită a realității augmentate pentru a învăța cum să facă sau să repare lucrurile într-o clipă; 83% prevăd organizații care utilizează inteligență artificială și modele de date pentru a prezice potențiale perturbări, iar 72% prezic faptul că registre distribuite – cum ar fi Blockchain – vor face economia mai echitabilă (prin eliminarea intermediarului). În ciuda acestor constatări, doar 16% intenționează să investească în realitate virtuală/augmentată, doar 27% intenționează să investească în inteligență artificială și doar 15% intenționează să investească în registre mari distribuite în următorii unu-trei ani.

Metodologia de cercetare

În lunile iulie și august 2020, Dell Technologies a colaborat cu compania independentă de cercetare Vanson Bourne, care a chestionat 4.300 de lideri de afaceri de la mijlocii până la întreprinderi din 18 țări, creând un punct de referință global care indică statutul de transformare al companiilor. Vanson Bourne a clasificat eforturile de afaceri digitale ale companiilor examinând strategia lor IT, inițiativele de transformare a forței de muncă și performanțele percepute față de un set de bază de atribute de afaceri digitale. Aceasta este a treia tranșă a indicelui DT (studiul inaugural din 2016 a fost urmat de al doilea indice DT în 2018.

Resurse suplimentare

Despre Dell Technologies

Dell Technologies (NYSE: DELL) ajută organizațiile și persoanele să își construiască viitorul digital și să transforme modul în care lucrează, trăiesc și se joacă. Compania oferă clienților cel mai larg și mai inovator portofoliu de servicii și tehnologie din industrie pentru era datelor.

Copyright © 2020 Dell Inc. sau filialele acesteia. Toate drepturile rezervate. Dell Technologies, Dell, EMC, Dell EMC și alte mărci comerciale sunt mărci comerciale ale Dell Inc. sau ale filialelor sale. Alte mărci comerciale pot fi mărci comerciale ale proprietarilor respectivi.

Declarații prospective
Declarațiile de declinare a responsabilității din acest comunicat de presă care se referă la rezultatele și evenimentele viitoare sunt declarații anticipative în sensul secțiunii 21E din Securities Exchange Act din 1934 și Secțiunii 27A din Securities Act din 1933 și se bazează pe așteptările actuale ale Dell Technologies. În unele cazuri, puteți identifica aceste afirmații prin cuvinte anticipative precum „anticipa”, „crede”, „încredere”, „ar putea”, „estima”, „aștepta”, „îndruma”, „intenționa”, „poate, „obiectiv”, „perspectivă ”, „plan”, „proiect”, „posibil”, „potențial”, „ar trebui”, „va” și „ar fi” sau cuvinte sau expresii similare. Rezultatele sau evenimentele din perioadele viitoare ar putea diferi semnificativ de cele exprimate sau implicite de aceste declarații din cauza riscurilor, incertitudinilor și a altor factori, inclusiv acele riscuri descrise în documentele publice ale Dell Technologies. Dell Technologies nu se angajează să actualizeze și renunță în mod expres la orice obligație de a actualiza declarațiile sale anticipative, fie ca urmare a circumstanțelor care apar după data la care au fost făcute, a unor informații noi sau altfel.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.