Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Până la 248.000 de euro finanțare pentru consorțiile din România, prin cel de-al doilea apel de finanțare DIH²

0

Cel de-al doilea apel de finanțare DIH² a fost deschis la începutul lunii aprilie. Furnizorii de tehnologie au posibilitatea să formeze consorții cu fabricile din țară și pot primi până la 248.000 de euro pentru a dezvolta soluțiile de automatizare propuse de ei, menite să inoveze industria #manufacturing din România.

În acest apel se vor selecta 15 consorții formate din 2-3 companii pentru a participa la Programul de Transfer de Tehnologie, al cărui scop principal este de a testa soluții de automatizare a liniei de producție prin folosirea roboților.

Programul constă în două etape. Prima etapă se extinde din 1 aprilie până pe 30 iunie și presupune trimiterea unei scurte propuneri, de către consorțiul format, ce se va baza pe aspecte tehnice ale experimentului de transfer al tehnologiei. După care vor fi selectate 2 cele mai bune propuneri de proiect și invitate să-și depună proiectul detaliat în perioada iulie – septembrie 2021.

Transilvania Digital Innovation Hub organizează o sesiune de informare pentru IMM-urile din România ce sunt interesate să participe în cel de-al doilea apel de finanțare al proiectului DIH².

În cadrul evenimentului vor fi discutate următoarele:

– Prezentarea Transilvania Digital Innovation Hub și a serviciilor oferite;

– Prezentarea proiectului DIH² și a celui de-al doilea apel de finanțare;

– Sesiune de Q&A;

Evenimentul va avea loc în 22 aprilie 2021, începând cu ora 11.00, pe platforma zoom și este un eveniment gratuit.

Înregistrare: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYrd-iqqz0vHdTp6MvWH-7XIangiutOxZS0

Despre DIH²

DIH² crede că robotica este cheia pentru transformarea agilității producției în întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și de a impulsiona creșterea economică în toată Uniunea Europeană. Rolul proiectului este de a facilita conexiunile care vor permite producția dinamica în fabricile unde viteza și versatilitatea sunt esentiale pentru a satisface cererea clienților.

Acest proiect a primit finanțare prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în baza acordului de finanțare nr. 824964.

http://dih-squared.eu/

Despre Transilvania DIH

Cu o istorie de trei ani, Transilvania Digital Innovation Hub este primul hub de digitalizare operațional din România, recunoscut în 2019 ca ”Fully Operational DIH” de către Comisia Europeană JRC.

Partenerii Transilvania DIH sunt: Transilvania IT Cluster – orchestrator, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, AgroTransilvania Cluster, Transilvania Creative Industries Cluster, Romanian New Materials Clusters, Transylvania Furniture Cluster, Transylvania Energy Cluster, INCDTIM, Acces IT Oradea și Primăria Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.