Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pactul ecologic european va fi prezentat in plen de Presedintele Comisiei

0

Deputații vor dezbate asupra Pactului ecologic european menit să transforme UE în primul continent neutru din punct de vedere climatic.

Ședința plenară extraordinară va avea loc miercuri, 11 decembrie, la Bruxelles, începând cu ora locală 14.00 (15.00 ora României).

După ce Comisia va prezenta Pactul ecologic european, Parlamentul European va susține o primă discuție pe această temă în prezența Președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, și a Vicepreședintelui executiv pentru Pactul ecologic european, Frans Timmermans, care va încheia dezbaterea.

Pactul ecologic european se va axa pe lupta împotriva schimbărilor climatice și pe alte obiective legate de protecția mediului, în domenii precum transport, energie, poluare, agricultură, economie circulară și biodiversitate.

Comunicarea Comisiei va conține cel mai probabil un program al propunerilor viitoare. Parlamentul a sublinia deja faptul că UE ar trebui să reducă emisiile cu 55% până în 2030 pentru a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 și că este nevoie urgentă de un buget ambițios pe termen lung pentru perioada 2021-2027.

Puteți urmări dezbaterea în direct pe EP Live și EbS+.

Dezbatere: miercuri, 11 decembrie, 14.00-16.00 (15.00-17.00 ora României)

Procedură: declarație a Președintelui Comisiei Europene, urmată de dezbatere

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.