Orient Express opreste in Romania

0

Orient Express opreste in Romania, 31 august 2009

Cel mai vestit tren din Europa, Orient Express, care circula pe ruta Paris – Istanbul, si care opreste o data pe an si in Romania va poposi astazi in Gara de Nord din Bucuresti, dupa ce va trece si prin Gara din Sinaia. Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, de-a lungul anilor, calatoria cu garnitura de lux feroviara a fost catalogata drept un moft de lux. potrivit site-ului 9am.ro

Potrivit NewsIn, trenul de lux a oprit in Statia CFR Curtici duminica seara, in jurul orei 23.30, si a stationat timp de aproximativ o ora, timp in care s-a facut si controlul de frontiera. Pe durata stationarii in punctul de frontiera, majoritatea calatorilor se aflau în vagoanele-restaurant.

Pe lista de meniu sunt diferite preparate culinare, precum somon fume (36 euro), escalop de foaie -gras (32 euro), caviar beluga (390 euro/ 50 de grame), si un preparat din caviar Baccari la pretul de 220 euro portia de 75 de grame. La desert, pasagerii pot servi piramida de ciocolata cu banane (14 euro) si cafea columbiana.

Primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy – Strasbourg – München – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia -Timisoara – Caransebes – Varciorova – Craiova – Piatra Olt – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Smarda (2.627 km), adaugă hotnews.ro

(foto Florin Ghinda, august 2009)

connection

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează